Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Lion


En femårig indisk pojke går vilse på Calcuttas gator, tusentals kilometer hemifrån. Han överlever många utmaningar innan han blir adopterad av ett par i Australien. Tjugofem år senare åker han tillbaka för att hitta sin förlorade familj.


Originaltitel Lion
Alternativ titel A Long Way Home
Regissör Garth Davis
Manus Luke Davies
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Dev Patel, Sunny Pawar, Nicole Kidman, David Wenham, Rooney Mara, Abhishek Bharate, Priyanka Bose, Divian Ladwa, Keshav Jadhav, Tannishtha Chatterjee, Nawazuddin Siddiqui, Deepti Naval, Menik Gooneratne, Sachin Joab, Arka Das, Pallavi Sharda
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1183
Filmnummer 117333

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Sheepy
2022-03-20
Finstämd film med ett mycket berörande slut (speciellt med tanke på att det kombineras med autentiska bilder).
Murvel48
2022-02-18
Den första hjärtskärande halvan är värd en femma men det håller inte riktigt samma nivå hela vägen även om slutet är oerhört starkt. Fantastiskt skådespeleri och inte minst barnskådisarna imponerar stort. En stark fyra. EDIT: efter en månad sitter filmen fortfarande kvar i mig så jag höjer till en femma.
BjörnBandhund
2021-12-03
Välgjord och intressant från början till slut, men någon riktig favorit blev den inte för mig. Betyget kan dock höjas vid en omtitt. 3+/5.
lucius
2021-01-01
Första delen av filmen är väldigt bra men de vuxna partierna av Saroos liv blir tyvärr lite platta och översentimentala a la Hollywood script. En stor eloge dock till lilla Saroo och hans bror som gestaltar en väldigt fin relation
andersg
2020-10-03
Har aldrig blivit så rörd av en film.
Rele
2020-01-18
En gripande story. Manuset var bra och skådespelarna var väldigt kunniga. Jag ger en fyra.
setterwall
2019-12-28
Stark historia.
KyLLo
2019-08-16
Berörde mig inte alls. Det är övertydligt som i en familjefilm och filmen följer en standardmall. Ingenting som underhåller, överraskar eller väcker intresse. Det mest positiva var nog vissa naturbilder.
dafreakish
2019-08-08
En otrolig historia som får en vördnadsfull behandling av Davis. Det är en berättelse med djup, utmärkt skådespeleri och nästan för fantastisk för att vara sann. Den tappar tempot innan det känslomässiga slutet tar den tillbaka till känslor och minnesbilder man alltid kommer att bära med sig. En film som snuddar vid femman.
Rai
2019-01-27
Rätt Gripande film, men som ibland kan bli lite seg..
Visa äldre kommentarer »