Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Little Miss Sunshine


Olive, den sjuåriga dottern i familjen Hoover, vill bli skönhetsdrottning. Alla i familjen tvingas gå ihop för att hjälpa henne nå sin dröm.


Originaltitel Little Miss Sunshine
Regissör Jonathan Dayton, Valerie Faris
Manus Michael Arndt
Genre Drama, Komedi, 2000-tal, Roadmovie
Skådespelare Abigail Breslin, Greg Kinnear, Toni Collette, Alan Arkin, Steve Carell, Paul Dano, Bryan Cranston, Dean Norris, Wallace Langham, Beth Grant, Mary Lynn Rajskub, Matt Winston, Mel Rodriguez, Geoff Meed, Paula Newsome, Justin Shilton
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 21174
Filmnummer 40607

Recensioner

Skapad 2019-12-16 av hamzik
För att sammanfatta det direkt är Little miss sunshine en helt strålande rulle som fick mig på gott humör på samma sätt som exempelvis Garden State. Little miss sunhine är inte lika bra som o...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av westost
En liten flicka med modelldrömmar ser drömmande på en skönhetstävling på TV, en misslyckad livscoach redovisar envist sitt 9-stegsprogram för ett bättre liv inför en föga imponerad skara ele...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Mewtito
Little Miss Sunshine är en tävling för unga flickor att tävla om vem som är på sätt och vis sötast och bäst, hemska tanke. Lilla Olive ska nu resa till Kalifornien för att vara med och tävl...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Thomas.P
Det farligaste man egentligen kan göra innan man ser en film är att skapa höga förväntningar - då dessa uppfylls väldigt sällan. Jag trodde verkligen att mina skulle bli besvarade den här gå...   Läs mer »

Kommentarer


pelikan
2021-03-04
Jag kommer att minnas filmen länge, vilket alltid är en pluspoäng, och den var härlig i många scener. Dock hade jag skämskudden till hands, och trots att en obehaglig film kan vara bra, var denna lite för pinsam för total njutning. Jag menar inte att filmen var pinsam, utan människorna i den - fantastiskt välporträtterade, pinsamma människor. Så egentligen gör det filmen bättre, men ... Det blir en trea.
StureStenhög
2018-01-02
Tyckte om den här väldigt mycket när den kom, och jag gillade den nog faktiskt ännu mer nu när jag såg om den. Den lyckas verkligen hitta den där balansen som det är så svårt för att sådana här filmer att sätta, det är roligt filmen igenom, men aldrig på bekostnad av karaktärernas trovärdighet, och man drar aldrig skämten för långt. Man har också lyckats skapa väldigt välskrivna karaktärer och fått ihop en alldeles utmärkt skådespelarensemble, jag gillar framför allt karaktärerna spelade av Dano och Carell. De känns dessutom rakt igenom trovärdiga som familj, man förstår varför de går varandra på nerverna, men också varför de håller ihop när det verkligen gäller. Nog är det en av 00-talets bästa filmer allt, och fyran är stark
mammene
2018-01-01
Håller verkligen för omtitt, minns känslan och den var fortfarande varm. En familj som var lite i otakt, men när det gällde hittade varandra. Utifrån sett en ganska destruktiv, jobbig och fladdrande församling, men kanske rätt vanlig ändå. De olika karaktärerna är absolut filmens stora behållning och Dwayne och Frank hör onekligen till mina favoriter. En del kängor mot det konventionella delades ut, kan vara rätt skönt.
jopjop
2017-07-29
Jag vet egentligen inte vad jag väntade mig men besviken blev jag... (Förutspått betyg: 4)
RustyFilm
2016-12-05
Välskrivet manus och en regi som balanserar komik, galenskap, svärta och cynism på ett perfekt sätt. Filmen genomsyras av en skön värme. Ser två tydliga sentenser i det här: ”du duger som du är” och ”vinna kan man göra på olika sätt”. Det är ju en amerikansk komedi det här men jag tycker uttryckssättet är ganska så europeiskt
Stygga-Vargen
2016-10-28
Fantastisk komedi! Filmen är helmysig, humorn är klockren och jag älskar storyn och karaktärerna! Skådespelarna gör väldigt bra ifrån sig och det här är bland det bästa som gjordes under 00-talet!
Murvel48
2016-05-16
Dom hade i alla fall tur med vädret... Synd att inte Alan Arkin var med mer.
booby
2015-05-26
Charmig, men inte större än så.
Raimo_1985
2015-04-08
Blev så nyfiken på att se filmen när min sambo sa att hon hatar filmen. Jag ville se om jag också skulle göra det. Det gjorde jag inte, jag tyckte den var ganska bra. En stabil trea. Irriterande amerikanska karaktärer visst men de tog inte över filmens betyg så att säga.... Öh ja. Nu orkar jag inte skriva mer om den här. Jo! Skönhetstävlingar för barn måste ju vara bland det vidrigaste..... Alla på en gång: FY FAAAAAN.
JanneN
2015-01-08
För min del var det Paul Dano som gjorde filmen.
Visa äldre kommentarer »