Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Unga kvinnor


Systrarna March växer upp i en liten stad i 1860-talets USA. Familjen har ont om pengar och deras far är ute i kriget så de får klara sig så gott de kan.


Originaltitel Little Women
Regissör Greta Gerwig
Manus Greta Gerwig
Genre Drama, Romantik, 2010-tal
Skådespelare Florence Pugh, Emma Watson, Saoirse Ronan, Eliza Scanlen, Meryl Streep, Laura Dern, Timothée Chalamet, James Norton, Bob Odenkirk, Tracy Letts, Chris Cooper, Louis Garrel, Sasha Frolova, Abby Quinn, Jayne Houdyshell, Lilly Englert, Mason Alban, Tom Kemp, Maryann Plunkett, Sasha Frolova
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 302
Filmnummer 132767

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


HerrNenne
2020-11-03
Jag gillar den hoppiga kronologin som inte förvirrar ett dugg utan flyter sömlöst och omfamnar hela historian. Jag älskar den kvicka i-mundialogen, som får allt att kännas så äkta och fint, som ett kärleksbrev till livet. Jag tyckte om den här filmen tills jag i slutet insåg att nej, det är kanske lite mer.
Raimo_1985
2020-10-26
Kanske omodernt så det räcker att säga så, men en chickflick/tjejfilm av rang. Jag uppskattade varken typen av skådespeleri, musiken, berättandet, grimaserandet... Ja någonting. Inte alls min typ av film. Men jävlar vad jag kämpade ändå, två timmar och tio minuter!
Little_gila
2020-05-24
Fina miljöer och bra skådespeleri. Dock rörig handling med tidshoppen och att skådespelarna aldrig åldrades.
haajen
2020-03-15
Aningen svag fyra, börjar lite ojämnt men växer och växer. Vete fan om jag ändå inte föredrar den senaste TV-versionen.
emmacecilia
2020-03-10
Älskar Laurie och Jo-historien, verkligen, men det här blev väl lite väl snurrigt? Jag är glad att jag redan kunde historien, så att det gick att hänga med. Slutet gillar jag inte heller.
idaho1981
2020-03-02
En riktigt bra och lite modernare version av boken. Styrkan är utan tvekan skådespeleriet. Ronan lyckas hitta Jo’s energi och okuvliga vilja.
Biliwi
2020-02-21
Hade höga förväntningar som inte alls infriades. Störde mig på att allt var så käckt och var inte förtjust i hoppen fram och tillbaka i tiden. Eftersom inte skådisarna åldrades utseendemässigt och vuxna kvinnor spelade alla åldrar, kunde jag inte köpa karaktärerna. Den svaga trean får filmen för att det var vackra bilder och miljöer.
abnormal
2020-02-17
Tyvärr levererade inte denna i linje med all god kritik och oscarsnomineringar. Helt okej, men inte särskilt engagerande och ganska platt. Lite rörig. Florence Pugh är bra, men Saoirse Ronan förtjänar inte sin oscarsnominering denna gång.
Björkman
2020-02-16
Välspelad, men tunn. Inte dålig, men inte heller speciellt intressant. Berättarspråket är onödigt luddigt ibland då det sker konstanta hopp fram och tillbaka i tiden. Första timmen känns extremt långsam, men sedan lyfter det lite mer och andra halvan av filmen håller bättre kvalitet. Utan att avslöja något i detalj om slutet så kan åtminstone sägas att det är ett öppet sådant, vilket jag tycker inte fyller någon funktion och renderar ett ganska stort minus.
Ailuj
2020-02-09
Ville tycke om mer om filmen, efter att nyligen ha läst boken och sett filmatiseringen från 94 (som inte alls föll mig i smaken) men tyvärr lämnar denna film mig rätt oberörd. Väldigt vackert foto och otrolig insats av speciellt Pugh, men det ryckiga tempot gör bara att jag aldrig kommer in i berättelsen.
Visa äldre kommentarer »