Livat i Paris

Manusförfattaren Richard Benson har en deadline om tre dagar. När han ber sekreteraren Gabrielle hjälpa till att komma på idéer kläcker hon ur sig en mängd absurda intriger.

Originaltitel Paris - When It Sizzles
Alternativ titel Paris When It Sizzles, Together in Paris
Regissör Richard Quine
Manus Julien Duvivier, Henri Jeanson, George Axelrod
Genre Komedi, Romantik, 60-tal
Skådespelare William Holden, Audrey Hepburn, Grégoire Aslan, Raymond Bussières, Christian Duvaleix, Michel Thomass, Dominique Boschero, Evi Marandi, Noel Coward, Tony Curtis, Orestis Ganakis, Marlene Dietrich

Manko
2015-11-03
En film som handlar om två personer som är tvungna att krysta fram ett uselt filmmanus över en helg är inte helt oväntat rätt risig.
lumberdajack
2015-07-17
Rolig. Skrattade högt några gånger. Bra huvudskådisar men såklart inte den bästa av filmer. Lite tunn story får man väl säga. Men funkar som underhållning
Taandborste
2014-04-22
Charmig och lekfull, Hepburn passar in bra.
TomSawyer
2010-02-22
Holden & Hepburn har genomgående bra kemi, det bitvis knackiga manuset till trots. Noël Coward & Tony Curtis har båda mindre roller men förgyller allt väl den knappa yta de tillåts husera inom med sedvanlig bravur.
jingoo
2009-11-15
WTF? Skum meta-film om att kämpa fram ett filmmanus. Känns lite som om manuset till den här filmen kom fram på samma sätt - i ett hotellrum på 48 timmar. Få se nu, vi har William Holden & Audrey Hepburn, nu behöver vi bara ett manus? Filmen har några charmiga scener och lite repetitionshumor, men är i övrigt alldeles för tunn.
Viktorias
2009-07-31
Två filmer i en skulle man kunna säga... Ett fint manus men en rätt så tråkig story, men absolut värd en trea för de underbara skådespelarna! :)
ninja
2008-04-11
Sjukt stilsäker, snygg dialog och metarolig. En underskattad klassiker!
erik.p
2008-01-08
Efter succén med "Breakfast at Tiffany's" får Audrey gör en till romantisk komedi där hon kan spela på sitt utseende och näpna sätt. Ja, hon spärrar upp ögonen som ett rådjur fångat av strålkastarsken. Ja, könsrollerna är otroligt mossiga. Ja, hon blir såklart kär i honom, trots att han dricker hela tiden, är en översittare och allmänt otrevlig. Man skulle ju kunna tro att filmen har många paris-scener i sig, men allt utspelas i hans lägenhet. Ja, förutom en mestadels förvirrad sidohandling om själva boken de skriver. Den biten är stundtals kul, men resten av filmen är trist. Se hellre "Breakfast at Tiffany's", om man nu nödvändigtvis måste se en Audrey film från denna tid.
goeran
2007-10-29
Storyn är ganska svag och föga underhållande; de många kända skådespelarna förmår inte lyfta filmen. Anspelningarna på diverse konventioner och förhållanden inom filmindustrin är dock en liten ljuspunkt.
Filmguru
2007-03-24
Cool film med två av världens absolut främsta skådisar. Annorlunda, minst sagt!