Live by Night

I 1920-talets Boston har poliskaptenssonen Joe Coughlin gått emot sin mäktiga far och valt en gangsterkarriär. Tack vare alkoholförbudet finns stora pengar att tjäna för de som visar framfötterna på den svarta marknaden, men det är också en farlig marknad där unga män hotas av såväl fängelse som en tidig död. När en möjlighet till en framskjuten position inom den italienska maffian öppnar upp sig i Florida flytter Joe söderut och tvingas snabbt att handskas med såväl konkurrenter som Ku Klux Klan.

Andreas_
2025-03-06
Helt okej gangsterdrama baserat på en bokserie av den suveräna författaren Dennis Lehane som även skrivit en annan film som Ben Affleck regisserat, nämligen den lysande gone baby gone, men skillnanden här är att Affleck spelar även huvudrollen i denna, vi vet sedan ett par filmer att Affleck är faktiskt en lysande regissör, mycket bättre än som skådespelare och hans bror Casey Affleck är en mycket bättre skådis och det var tack vare hans mästerliga skådespel som gone baby gone blev sådan bra film, för som sagt, Affleck är en skicklig regissör och borde ha stannat vid att regissera denna film och kanske låtit brorsan även ha huvudrollen i denna eller någon annan bättre skådis, nu menar jag inte att Ben Affleck är en kass skådis men i vissa typer av filmer så passar han helt enkelt inte och detta är en sådan film, jag fastnar inte för hans karaktär alls och det gör att intresset för filmen blir endast "sådär" jag bryr mig inte riktigt hur det går för honom eller vad som ska hända men samtidigt så ser jag övriga stora skådisar runtomkring honom glänsa och jag ser Affleck glänsa med sin säkra regi när det kommer till biljakter eller andra typer av actionscener, det är intensivt och välgjort...så varför Mr Ben Affleck...var du tvungen att spela huvudrollen här...detta hade kunnat vara så mycket bättre...hursomhelst, har inte läst böckerna som filmen är baserad på, så kan inte jämföra utan får utgå från endast filmen. Övriga stora skådisar som är med och verkligen glänser är Chris Messina, Brendan Gleeson, Sienna Miller, Zoe Saldana, Elle Fanning och Chris Cooper, alla lysande, så Affleck får ut mer av andra skådisar som regissör än sig själv, men det är trots min negativitet ingen dålig film, men lite mediokert när det kommer till manuset och handlingen och Ben Affleck som skådis i denna men gillar man gamla gangsterfilmer som utspelas på den gamla 1920 talet, så är det helt klart värt att ge denna en chans, för det är som sagt helt okej och betyget blir en stark 3:a och jag hoppas på att se mer av Affleck bakom kameran än framför i sina egna filmer åtminstone, för när en annan regissör är bakom kameran så har jag sett Affleck glänsa många gånger.
darkmist82
2023-09-15
Många ser denna film som Affleck svagaste som regissör. Oavsett vilket så gillade jag den här filmen. Ben gör ett bra arbete som regissör och skådespelarna spelar väl i filmen. Handlingen har många spännande ögonblick, kanske kan bli lite seg på sina ställen men man följer med ända till uppgörelsen. Bra musik och snyggt foto. Kanske inte den mest givande av gangsterfilmer men helt klart värt att se.
Ghostface
2020-08-16
Ben Affleck är definitivt mer kompetent som regissör än skådespelare och det märks här. Hantverket är stabilt men inte lika personligt och intensivt här utan känns mer som en beställning.
Rele
2019-07-15
En våldsam gangsterfilm. Ben Affleck och flera andra skådespelare spelade utmärkt genom hela filmen. Affleck är kunnig regissör, men manuset höll inte samma höga nivå. Jag ger en stark trea.
Teodor
2019-03-15
Helt ok, gillar Affleck. Kanske lite lågt tempo.
dudson
2018-09-30
Satans ointressant då inte Affleck övertygar som gangster boss. + för läckra exotiska miljöer i detta s,k gangster drama.
Jamesa
2018-04-03
Bra.
sawa
2018-03-06
Klart se-bar, men inga överraskningar.
2018-01-15
Tillbakalutad, men väldigt snygg gangsterstory. Inget man inte sett förut, men ändå välgjord.
ninjataxen
2018-01-06
Känns som att man svek den litterära förlagan.