Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.9
av 5

Livet är underbart


George Bailey har alltid försökt göra det rätta men tror nu han att han misslyckats och försöker därför ta sitt liv. Gud skickar då en ängel till jorden för att övertyga Bailey om att han trots allt har mycket att leva för.


Originaltitel It's a Wonderful Life
Regissör Frank Capra
Manus Frances Goodrich, Albert Hackett, Frank Capra
Genre Drama, Familjefilm, Romantik, Fantasy, 40-tal
Skådespelare James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore, Henry Travers, Beulah Bondi, Thomas Mitchell, Ward Bond, Frank Faylen, Samuel S Hinds, Gloria Grahame, H B Warner, Frank Albertson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3806
Filmnummer 2764

Recensioner

Skapad 2022-12-26 av Visse93
Filmen "Livet är underbart är en amerikansk dramafilm från 1946 i regi av Frank Capra. Filmen är baserad på novellen "The Greatest Gift", som Philip Van Doren Stern skrev 1939 och publicerade 194...   Läs mer »

Kommentarer


Pari
2023-12-26
Bra film som slutar tragiskt i mitt tycke, blundar för realiteten och accepterar den trygga illusionen.
Murvel48
2023-12-25
Höga betyg ser jag, men för mig verkar den här filmen mest irriterande med allt gapande och skrikande. James Stewarts överspel är hemskt - men i och för sig tidstypiskt.
darkmist82
2023-12-18
En av julens mest älskade klassiker är en berättelse om en man som offrar allt för andras välmående och måste sedan övertygas om hur mycket han verkligen betyder för andra. Denna gamla klassiker av Frank Capra berör verkligen, även om den inte utspelar sig vid juletid först mot slutet av filmen, om man bortser från lite i början. James Stewart, Donna Reed och övriga ensemble är storslagna i sina roller och musiken håller nivån bra och stämningen finns där. Handlingen griper verkligen tag i en, är rolig på sina ställen, romantisk och lite tragisk, men också med ett mycket fint budskap. Helt klart en film som kan klassas som en julklassiker där vänlighet vinner över girighet.
capitol
2022-12-24
Klassiker onekligen, med en fin känsla för detaljer. Passade bra som uppföljning på sagan om karl-bertil jonsson julafton.
djonipony
2022-12-19
Svag 3:a. Okej film men klassikerstatusen måste vara väldigt nostalgibaserad, för något mästerverk kan det knappast klassas som idag.
sawa
2018-12-02
Sebar. Lång. James Stewarts karaktär är lite för skrikig, och inte speciellt sympatisk (vilket den borde vara).
andmoreagain
2018-10-14
Alldeles för sentimental för det kalla hjärtat men filmen är ändock otroligt underhållande och chockerande socialistisk för att vara en amerikansk film. Tårarna sprutar från örat i smyg.
Ful_fisk
2018-01-03
En jättefin film med ett stort hjärta. Alltid ett nöje att se! Kanske James Stewarts bästa roll i karriären. Och jag älskar James Stewart!
myslas
2017-12-23
The original feel good movie. Finfint av Capra även om det blir lite väl sockersött för min smak ibland.
Stygga-Vargen
2017-11-19
En av de stora klassikerna!
Visa äldre kommentarer »