3.4

Livet leker!

Nicola är en olycklig, bulimisk, arbetslös, neurotisk storrökare som längtar bort från Londonförorten. Hennes familj lider inte brist på kärlek, men däremot på mycket annat. Mamma Wendy retar gallfeber på alla med sin obotliga buskishumor. Pappa Andy när storslagna drömmar om en korvbil som ska göra honom rik. Och hennes tvillingsyster Natalie är stans mest snabbkäftade rörmokare.

Originaltitel Life Is Sweet
Regissör Mike Leigh
Manus Mike Leigh
Genre Komedi, 90-tal
Skådespelare Alison Steadman, Jim Broadbent, Claire Skinner, Jane Horrocks, Stephen Rea, Timothy Spall, David Thewlis, Moya Brady, David Neilson

myslas
2020-07-29
En typisk Mike Leigh-film. Ett gäng udda personligheter som mest snackar skit med varandra. En lysande ensemble gör det hela väldigt roligt.
Raimo_1985
2019-10-15
Nu har jag tittat om ordentligt och jag gillar den verkligen. Inte så störig nu! :) Nu har jag sett fler Mike Leigh och fattar grejen, haha! Höjer till en fyra.
hsimpson
2019-07-21
Läst bland kommentarer att den tar sig under sista tredjedelen. Synd att jag inte orkade dit... Överspel och trams (även om Broadbent är trevlig), och ingenting som fick mig att hålla intresset uppe. Hade högre förväntningar på denna.
Raimo_1985
2019-04-07
Rätt störig på sina ställen och också på sina håll väldigt rolig och träffsäkra karaktärer som man kommer ihåg. Första Mike Leigh-film jag ser, en aptitretare.
martineden
2014-08-10
[rek. 4] Mike Leigh är verkligen en av mina favorit regissörer! Fantastisk atmosfär med underbara skådespelare! Det finns en oerhörd charm och Leigh lyckas skapa ett engagemang för sina karaktärer. Mycket bra!!! 4.
Sznax
2013-10-09
Än en gång tas vi med till Londons utkanter och än en gång så har vi ett gäng karaktärer som man inte riktigt vet vad man skall tycka om. Filmen är trögstartad (som vanligt) och det tar ganska lång tid innan den riktigt tar fart, tyvärr slutar filmen när den börjar bli riktigt bra. Kvaliteten på scenerna växlar oerhört. Betyg 6.8
AlbinWesley
2013-09-24
Jag har lite svårt att bestämma mig. Den gör både den extrema socialrealismen och den absurda komiken väldigt bra, men nånstans i mötet däremellan skaver det. Det blir ingen fullträff liksom. Jag tror att Leigh får nöja sig med stark trea den här gången, nåja.
kakbakarn
2013-02-03
Under en timme ungefär så är det en tröttsam film som inte fungerar varken som komedi eller diskbänk. Det ena förtar det andra. Att den lyfter rejält sista tredje- eller fjärdeldelen gör att eftersmaken är ganska bra, men jag irriteras över att den känslan inte kunde genomsyra större delen av filmen. Mindre fars och överdrivet störande karaktärer hade lyft filmen rejält, kanske ett par snäpp till och med. Knappt godkänd, som det är nu.
Ima_Tree
2013-01-20
Mysigt charmig film med stolliga karaktärer på ytan med lite vemod puttrandes där under. Rätt så lättsam och ibland nästan lite farsartat överdrivet.
Tzench
2013-01-10
Vad är det för galning som satt samman denna groteska karneval?