2.3
2.3
Livsfarligt uppdrag
Joe Bomposa är ledaren i ett världstäckande nät av brottslighet. För att kunna sätta dit honom får polisen Charlie Congers ett ytterst viktigt uppdrag av FBI - att hitta Joe Bomposas vackra älskarinna, som befinner sig i Schweiz, hårt bevakad av Bomposas män. Samtidigt lejer Bomposa en av de bästa lönnmördarna för att göra sig av med henne och polisen...

Originaltitel | Love And Bullets |
Regissör | Stuart Rosenberg |
Manus | John Melson, Wendell Mayes |
Genre | Drama, Kriminalare, 70-tal |
Skådespelare | Henry Silva, Charles Bronson, Jill Ireland, Rod Steiger, Strother Martin, Bradford Dillman, Michael V Gazzo |
Love And Bullets bjuder oss på en ovanligt lågoktanig och trött Charles Bronson. Handlingen är relativt händelselös och har få överraskningar. Kemin mellan Charles Bronson och Jill Ireland är obefintlig. Deras senare romans kommer från ingenstans och är inte trovärdig alls. Filmen kantas av ologiskt agerande (varför tar inte Charlie ett vapen från sin motståndare i stället för att tillverka ett rör som han skjuter spikar igenom?). Det finns emellertid två aspekter som förhöjer upplevelsen en aning. Dels utspelas mycket av handlingen i Schweiz och vi får därmed en hel del vackra snölandskap. Slutet är även minnesvärt och mycket tillfredsställande.
För seg nästan rakt igenom.
Boring actionrulle där alla bilar säger ka-boom!
Första halvan känns seg och tempofattig med berättande och regiarbete som drar mig ur berättelsen. Andra halvan innebar spänning, högt temo, underbara miljöer med ett härligt vinterlandskap och Charles Bronson som levererar. Kemin mellan Bronosn och Ireland är som vanligt bra. Man får lite av en Bondkänsla över filmens andra halva. Bronsons karaktär "Charles" uppvisar kreativitet i sina metoder att göra sig av med filmens bad guys. Minnesvärd är Rod Stieger som stammande maffiaboss. 3-
Manus med luckor och logiska vurpor sänker inte nödvändigtvis en film om den har andra kvalitéer. Men här har vi en ointressant standardintrig i snigeltempo med en hemsk Jill Ireland (eller åtminstone hennes karaktär). Trött, fantasilöst, händelsefattigt och intetsägande. (3+/15)
Bronson är ju en av dom gamla favoriterna. Den här filmen är dock helt enkelt inte en av dom starkaste. Allmänt trista insatser och en story som kanske var acceptabel på sjuttiotalet men inte alls åldrats med värdighet.
Steiger är kul, Silva ser tuff ut och Bronson är stentrist. Mesigt våld och alldeles för mycket "Bond" över handlingen. Riktigt dåligt.
bra action/thriller med Bronson och hans fru Ireland
Helt okej Bronson rulle. Lite seg och tempofatting emellanåt, men ändå godtagbar. Steiger är kul som den stammande och löjliga maffiabossen.
Svag trea i betyg.