Ljuvlig är sommarnatten
När Anneli Hammar inför sitt bröllop skall titta på sin brudbukett i en blomsteraffär försvinner hon mitt framför sin väninnas ögon. Christer Wijk kopplas in på fallet med den försvunna bruden, men redan morgon därpå återfinnes hon, död. Jakten på en mördare börjar. Efter Maria Langs deckare "Kung Liljekonvalje av dungen".

Originaltitel | Ljuvlig är sommarnatten |
Regissör | Arne Mattsson |
Manus | Maria Lang |
Genre | Kriminalare, Thriller, 60-tal |
Skådespelare | Karl-Arne Holmsten, Sif Ruud, Erik Hell, Christina Carlwind, Folke Sundquist, Elisabeth Odén, Per Oscarsson, Angelo Zanolli, Hjördis Petterson, Stig Järrel, Agneta Prytz, Allan Edwall, Holger Löwenadler |
Filmnummer | 19944 |
En blandning av konstfärdighet och taffel, fotot är exemplvis av väldigt varierande kvalitet. Gillar de tonsatta, stumma sekvenserna när händelseförloppet bitvis framställs, och hur dessa ofta börjar i samma tagning som polisutredningen. Dessutom inte ofta man ser en bländardragning i bild, ett grepp som används för att subtilt skifta från dag till sommarnatt.
För lite Edwall och Järrel! Ganska välgjord ändå, fina miljöer utomhus. Kul kärlekspar: Hjördis Pettersson och Stig Järrel! Blir godkänt, en trea.
Sövande krim. Fast filmens fördelar är dom läckra miljöerna bland slitna stugor och landsbygd då denna genre gör sig ultimat.
Jamen, det var inte så dumt ändå. Fina miljöer och trevligt att se flera av skådespelarna som Holmsten och Löwenadler. Men visst känns det lite kantigt och krystat emellanåt också. Betyget landar på en stark 3;a, dvs 3+
Trevligt att se om denna charmanta filmatisering av Maria Langs deckare; Arne Mattsson och Karl-Arne Holmsten är en bra kombination.
Slöseri på resurser med Oscarsson och Edwall i trista roller också.
Tråkig, seg, långsam och pratig, och framförallt rörig. Tycker jag. Långt ifrån någon av Mattssons bästa.
Kongenial filmatisering av Langs deckare.
Bra Maria Lang deckare, men jag föredrar ändå den underbara När Mörkret Faller