Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Lolita


Humbert är professor i fransk litteratur – en intelligent och attraktiv man. Året är 1947 och Humbert kommer till New England där han hyr ett rum hos änkan Charlotte Haze. Hon ser i Humbert en möjlighet att förverkliga sina drömmar om en kultiverad make. Men Humbert drömmer om hennes dotter, Lolita. De båda ger sig iväg till USA på en lång resa, en resa rakt mot helvetet...


Originaltitel Lolita
Regissör Adrian Lyne
Manus Stephen Schiff
Genre Drama, Romantik, 90-tal, Roadmovie
Skådespelare Jeremy Irons, Dominique Swain, Frank Langella, Melanie Griffith, Suzanne Shepherd, Keith Reddin, Erin J Dean, Joan Glover, Pat Pierre Perkins, Ed Grady, Ronald Pickup
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1246
Filmnummer 3100

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av Thos
Detta är en remake av Cubrics klassiker från 62. Båda filmerna bygger på Vladimir Nabakovs litterära mästerverk \"Lolita\". Dessa verk har upprört en hel värld med sin frispråkighet och sitt ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av billybob
Imponerande tolkning av Vladimir Nakbokovs kontroversiella bok med samma namn. Lyne överträffar faktiskt självaste Kubrik med denna 90-tals version. Jag blev oerhört överraskad och drar mig inte ...   Läs mer »

Kommentarer


Stygga-Vargen
2016-10-29
Nu i skrivande stund har jag varken läst boken eller sett Kubricks filmatisering. Denna film såg jag dock för ett par år sen och jag tycker faktiskt den är väldigt bra. Jeremy Irons gör väldigt bra ifrån sig, likaså Melanie Griffith.
Krille80
2014-11-11
Denna moderna version av Nabokovs "Lolita" håller sig mer just till boken och här är man lite modigare och gör Lolita 14 år gammal. Här får man en större insyn till vad som ligger bakom Humbert fixering av den unga flickan. Den står sig stark mot Kubricks version och Jeremy Irons är väldigt bra. Jag rekommenderar er dock att hellre läsa boken.
Venatici
2014-07-04
En pedofils våta dröm? Jag tyckte den var genomgående dålig.
JoePesci
2013-09-29
Irons briljerar som Humbert.
Cp-arnie
2013-02-07
Att ett så hemskt ämne kan bli en så fin film, det är fascinerande. Irons spelar sin roll väldigt bra, som vanligt och jag kände nåt märkligt medlidande med hans karaktär.
Djason
2013-01-09
Jeremy Irons är bra som gubbagägget men i det stora hela har jag svårt för filmen. Vad är vitsen liksom?
olympicairways
2012-12-02
Okej, så det finns en bok tydligen. Det förklarade väldigt mycket. Började just undra varför Jeremy Irons gick med på att spela en så... märklig roll ifrån ingenstans. Kan nog tänka mig att det är spännande som bok. Ska fan ta och läsa den. Vill lära känna Dolores och veta varifrån hennes daddy issues kommer ifrån!
Bjudgris
2012-07-05
Jag tycker tvärtom att den här filmatiseringen gör boken än mer rättvisa än Kubricks! I boken framstår ju Humbert precis på detta "gentlemannacharmiga" sätt, eftersom att det är han som är berättaren, och det har man lyckats fånga i den här filmen. Bra, vacker, vidrig.
emmalona
2012-01-01
Konstig men endå bra.

2011-09-24
Skådespelt är på topp men det är väl allt.
Visa äldre kommentarer »