Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Lone Survivor


Navy SEAL-soldaten Marcus Luttrell och hans team ger sig ut på ett uppdrag som går ut på att döda den notoriske talibanledaren Ahmad Shah. När saker och ting går fel uppe i de afghanska bergen tvingas de istället till att kämpa för sin överlevnad.


Originaltitel Lone Survivor
Regissör Peter Berg
Manus Peter Berg
Genre Drama, Action, Thriller, Krig, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Mark Wahlberg, Taylor Kitsch, Emile Hirsch, Ben Foster, Eric Bana, Alexander Ludwig, Rich Ting, Dan Bilzerian, Jerry Ferrara, Yousuf Azami, Ali Suliman, Rohan Chand, Sammy Sheik, Zarin Rahimi, Daniel Arroyo, David Shepard, Scott Elrod, Rick Vargas
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1868
Filmnummer 107024

Recensioner

Skapad 2019-11-08 av Mat1az
Baserad på Marcus Luttrells självbiografi följer Lone Survivor fyra amerikanska soldater. De är på hemligt uppdrag för att eliminera en ökänd talibanledare i de Afghanska bergskedjorna. Oturli...   Läs mer »

Skapad 2019-10-29 av meramynta
I Lone Survivor möter jänkare iförda modern kamouflagemundering traditionellt klädda afghaner med svart kajal under ögonen. Lika snabbt som vi som barn kände igen vem som var skurken i Aladdin m...   Läs mer »

Kommentarer


Hakvin
2019-04-10
Man kan ibland få en känsla av att krigsfilmernas era dog någonstans vid Saving private Ryans tid, men det är inte sant. Det har gjorts många och några av historiens bästa krigsfilmer under 2000-talet, de blir bara inte en bråkdel så uppmärksammade när både folket och företagen tycker att vi behöver en sjunde batman vs spiderman-barnfilm. Tummen upp för en patriotisk, ärlig, hyllande, gripande och trovärdig klassisk krigsfilm med bra skådespelare och riktigt långa men extremt spännande scener.
santiago
2018-06-25
Visade tendenser till att bli en fantastisk film men flippar tyvärr ur totalt halvvägsin in i filmen.
Rai
2018-03-08
också en bra film!
Starkbröl
2017-01-05
Based on a true story men ganska tråkig. "Sälarna" gör många mystiska misstag.
Olof_Gronlund
2016-12-28
Väldigt sterotyp och hyllande, ganska trött på denna typen av filmer. Man fick ingen känsla för karaktärerna så man brydde sig inte så mycket. Våldet kändes överdrivet också och det var inte mycket som fick mig att tycka om den nej. Svårt att recensera filmer som baseras på verkliga händelser, för man måste hålla sig till en story. Men det var inte så spännande tyvärr och jag kommer glömma denna väldigt snabbt.
Barneyk
2016-12-27
Så sjukt jävla tråkig. Platta och totalt ointressanta karaktärer. Så jävla trött på äcklig amerikansk soldatdyrkan. krystade och nästintill skrattretande spänningsscener med Whalberg som skriker saker utan anledning. Ingen som helst nerv eller känsla någonstans. Jävla skit.
Portugallien
2016-12-14
2+
erik.p
2016-04-07
Go USA! För patriotisk och idiotisk för mitt tycke...
picklessmulan
2015-10-15
Velade mellan 3 och 4 men i slutänden stannar det på en stark 3a. Fotot är mycket fint och härliga vinklar med kameran. Filmen var engagerande men håller med föregående att det var lite onödigt att börja filmen med slutet, det tog bort en del av spänningen. Vissa partier var onödigt tillspetsade. Har svårt att tor att någon människa kan överleva vissa av de saker som de gick igenom. Härligt dock att se att mänsklighet finns i alla delar av världen och att vi människor hjälper varandra trots faran.
annihilat0r
2015-08-27
"Lone Survivor" är en fängslande film, absolut. Krigsregin är modern, vilket är positivt för upplevelsen. Detta eftersom den nya, nu utbredda, registilen har gett genren ett tydligt lyft. Det var länge en genre i behov av en ansiktslyftning. Ungefär som behovet Western-genren fortfarande har, trots Tarantinos trevliga försök (vilka möjligen kommer att ses tillbaka på som pusselbitar i förändringsprocessen). Problemet med denna specifika film är istället att berättelsens kommande vägskäl redan från start blir explicita. Alltså, det var fängslande att följa resan – men jag var hela tiden medveten om vad som skulle ske. Vilket förtog spänning och engagemang som filmen annars – tack vare sin höga kvalitet – garanterat hade genererat.
Visa äldre kommentarer »