Lone Survivor

Navy SEAL-soldaten Marcus Luttrell och hans team ger sig ut på ett uppdrag som går ut på att döda den notoriske talibanledaren Ahmad Shah. När saker och ting går fel uppe i de afghanska bergen tvingas de istället till att kämpa för sin överlevnad.

Originaltitel Lone Survivor
Regissör Peter Berg
Manus Peter Berg
Genre Drama, Action, Thriller, Krig, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Mark Wahlberg, Taylor Kitsch, Emile Hirsch, Ben Foster, Eric Bana, Alexander Ludwig, Rich Ting, Dan Bilzerian, Jerry Ferrara, Yousuf Azami, Ali Suliman, Rohan Chand, Sammy Sheik, Zarin Rahimi, Daniel Arroyo, David Shepard, Scott Elrod, Rick Vargas

Skapad 2019-11-08 av Mat1az
Baserad på Marcus Luttrells självbiografi följer Lone Survivor fyra amerikanska soldater. De är på hemligt uppdrag för att eliminera en ökänd talibanledare i de Afghanska bergskedjorna. Oturli...   Läs mer »

Skapad 2019-10-29 av meramynta
I Lone Survivor möter jänkare iförda modern kamouflagemundering traditionellt klädda afghaner med svart kajal under ögonen. Lika snabbt som vi som barn kände igen vem som var skurken i Aladdin m...   Läs mer »

BarryHero
2025-01-17
Intensiv och välgjord krigsfilm, och filmen är trogen den berättelse som den riktiga soldaten har berättat. Sen är frågan hur sann hans berättelse egentligen är, och om det alls gått till på det sättet som han beskriver så tappar filmen onekligen i anseende. Kitsch och Hirsch har inte bara lika efternamn utan ser så pass lika varandra ut att det är svårt att se skillnad på dem i filmen.
ToddDowney
2022-03-27
Bland de mest realistiska krigsscenerna någonsin filmade. Riktigt bra i ca 90 minuter. Men efter de så störtdyker den och får en 3a i betyg.
Murvel48
2021-11-30
Dom tål rätt mycket stryk dom där sälpojkarna… Funderade på att sätta en fyra ett tag men sista halvtimmen var lite tröttsam.
labi
2021-08-03
Kanske lite generös med fyran, men det faktum att den här filmen bygger på en sann historia gör att den berör. Samtidigt som jag är full av beundran inför soldaternas oerhörda mod kan jag inte förstå hur någon frivilligt vill utsätta sig själv eller någon annan för något så urbota dumt som att skjuta eller bli skjuten. Livet är för kort för något så fjantigt som krig.
Hakvin
2019-04-10
Man kan ibland få en känsla av att krigsfilmernas era dog någonstans vid Saving private Ryans tid, men det är inte sant. Det har gjorts många och några av historiens bästa krigsfilmer under 2000-talet, de blir bara inte en bråkdel så uppmärksammade när både folket och företagen tycker att vi behöver en sjunde batman vs spiderman-barnfilm. Tummen upp för en patriotisk, ärlig, hyllande, gripande och trovärdig klassisk krigsfilm med bra skådespelare och riktigt långa men extremt spännande scener.
santiago
2018-06-25
Visade tendenser till att bli en fantastisk film men flippar tyvärr ur totalt halvvägsin in i filmen.
2018-03-08
också en bra film!
Starkbröl
2017-01-05
Based on a true story men ganska tråkig. "Sälarna" gör många mystiska misstag.
Olof_Gronlund
2016-12-28
Väldigt sterotyp och hyllande, ganska trött på denna typen av filmer. Man fick ingen känsla för karaktärerna så man brydde sig inte så mycket. Våldet kändes överdrivet också och det var inte mycket som fick mig att tycka om den nej. Svårt att recensera filmer som baseras på verkliga händelser, för man måste hålla sig till en story. Men det var inte så spännande tyvärr och jag kommer glömma denna väldigt snabbt.
Barneyk
2016-12-27
Så sjukt jävla tråkig. Platta och totalt ointressanta karaktärer. Så jävla trött på äcklig amerikansk soldatdyrkan. krystade och nästintill skrattretande spänningsscener med Whalberg som skriker saker utan anledning. Ingen som helst nerv eller känsla någonstans. Jävla skit.