3.7
3.7
Lone Wolf and Cub: Sword of Vengeance
Ogami Itto är en herrelös samuraj som drar omkring på den japanska landsbygden tillsammans med sin son Daigoro. Efter en sammansvärjning som fråntog honom titeln som shogunatets officiella sekond vid rituella självmord söker han hämnd mot klanen Yagyo som i jakten på Ogamis titel iscensatte samansvärjningen. I denna första film av sex antar han ett lönnmördaruppdrag. Han ska döda ett antal officerare som planerar mörda sin klans framtida ledare.

Originaltitel | Kozure Ôkami: Kowokashi udekashi tsukamatsuru |
Alternativ titel | Sword of Vengeance I, Lone Wolf and Cub: Child and Expertise for Rent |
Regissör | Kenji Misumi |
Manus | Goseki Kojima, Kazuo Koike |
Genre | Action, 70-tal |
Skådespelare | Taketoshi Naitô, Tomisaburo Wakayama, Akihiro Tomikawa, Fumio Watanabe, Tomoko Mayama, Shigeru Tsuyuguchi, Reiko Kasahara, Teruo Matsuyama, Toshiya Wazaki, Saburo Date |
Legenden om Ogami Itto handlar om en samuraj som har hedersuppdraget att fungera som sekond (hugga huvudet av de som begår självmord). Genom en smutskastningskampanj som bygger på att han inte resp... Läs mer »
[rek. 3] Detta är en verklig höjdare! Jag gillar att man behåller "serietidningsvåldet" och tycker att detta är en fullkomligt lysande första installation i en filmserie! Manuset är riktigt bra och handlingens analepser är ypperligt placerade i den narrativa strukturen. Mycket bra film och början på ett mycket lovande epos! Mycket, mycket bra! 4.
håller än....
Bland de tuffaste filmer jag någonsin sett! Riktigt bra svärdfajter, blodigt så det förslår och Lone Wolf är definitivt en av de coolaste karaktärerna någonsin, sista scenen är galet episk. Samurajfilmer är verkligen min kopp te. (13/15)
Är nästan barnsligt förtjust i denna...mer än jag borde på något vis, hade jag sett den för 10år sedan hade jag förstått varför jag gillat den så mycket, men det gör jag tydligen nu också :) Råskön, lyckas kännas riktigt kultig på ett kvalitétsvis...
Höjer igen, den är inte bäst men hela serien är grym!
Jag tror inte det här är min typ av film, men gillar ändå Ogami Itto.
Likt böckerna är mycket lysande men dras ner rejält av den pubertala misogyniteten.
För att vara en sorts exploitation-rulle håller den hög klass, må jag säga. Den lönnfete Ogami Itto som vi ser här är grymt övertygande.
Riktigt bra film och en härlig start på filmserien. Kanske lite väl seg ibland men det vägs upp av cool handling och överlag bra skådespel.
Grymma fighter, grym dialog och en god mängd bröst! Grym film