Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Long Weekend


Ett förortspar åker till en campingplats vid en avlägsen strand över en helg för att njuta av solen. Men de märker att naturen där inte är på så bra humör...


Originaltitel Long Weekend
Regissör Colin Eggleston
Manus Everett De Roche
Genre 70-tal, Thriller, Skräck
Skådespelare John Hargreaves, Briony Behets, Mike McEwen, Roy Day, Michael Aitkens, Sue Kiss von Soly
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 117
Filmnummer 32338

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Ghostface
2023-01-28
Det är svårt att relatera till huvudkaraktärerna, särskilt mannen men det skapar också ett mörker men också en viss absurd humor i filmen som behövs då handlingen är lös. Relationen till naturen fångas dock upp bra.
LenWidleheyt
2020-08-02
Jävligt bra, faktiskt. De parallella temana naturen och relationen (och tillhörande "komplikationer") fungerar skitbra ihop.
stgurgel
2016-11-30
Början bygger upp stämningen bra men långsamt. Tyvärr blir det allt mindre intressant ju mer fart filmen tar
amam
2016-06-13
Svag trea. Inte direkt dåligt och det tar ju lite fart i tredje akten. Men resan dit är inte direkt kul då huvudpersonerna inte direkt är de mest sympatiska karaktärerna.
Gordyal
2015-11-06
En rätt så originell film som man kan säga en hel del positivt och en hel del negativt om. På pluskontot hamnar bland annat det att den är just hyfsat originell. Vidare så är den snygg, bitvis stämningsfull, och karaktärerna är mänskliga och trovärdiga (och osympatiska). På minuskontot hamnar tempot; det tar ganska lång tid innan någon stämning börjar byggas upp, och när det väl börjar byggas så går det för långsamt. Dessutom haltar såväl regi som skådespel (vilket går hand i hand), och specialeffekterna är onödigt dåliga. På sätt och vis förtjänar filmen en klockren trea, men nej. (6+/15)
Dutch
2015-10-29
Naturen ger och tar.

2012-08-13
Det händer ju inte alltför mycket och ingen av karaktärerna är sympatisk.
Semiramis
2011-12-18
Den är ju schysst. Lite sömnig i slutet, då man väntar på att något ska hända, men bra spänning och skön stämning.
Bumbi78
2010-11-02
Såg den rätt mediokra remaken innan orginalet vilket kanske var bra. Den här håller mycket bra 70-talsklass med den rätta känslan de just oftast lyckades få till med bla ljudet. Någon här skrev "tryckande och obehaglig stämning" vilket jag håller med om. Riktigt bra rysare
DiMMUBoRGiR
2009-10-26
Oj, men det är ju såhär det ska gå till! Vilken gammal goding alltså. Stämningen är mysig på ett obehagligt och spännande sätt, utan att bli för mycket. Mystiskt, men inte fånigt. Oklart, men inte otillfredsställande. Framförallt är filmen smakfullt gjort och det är det få filmer som är nuförtiden. Bättre förr... ?
Visa äldre kommentarer »