Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Lords of Chaos


En brådmogen tonåring vid namn Euronymous vill sprida ondska, kaos och norsk black metal-musik. När Euronymous bjuder in en mystisk ensamvarg kallad för Varg till sin svarta cirkel inleds en rivalitet som får oväntade konsekvenser.


Originaltitel Lords of Chaos
Regissör Jonas Åkerlund
Manus Dennis Magnusson, Jonas Åkerlund
Genre Drama, Thriller, Skräck, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Rory Culkin, Emory Cohen, Jack Kilmer, Sky Ferreira, Valter Skarsgård, Anthony De La Torre, Jonathan Barnwell, Sam Coleman, Wilson Gonzalez, Lucian Charles Collier, Andrew Lavelle, James Edwyn, Gustaf Hammarsten, Jon Øigarden, Arion Csihar, Jason Arnopp
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 222
Filmnummer 128731

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Bumbi78
2020-07-30
Minns mycket väl dessa händelser och främst uppkomsten av norsk black metal. De små stänken av svart humor passar in bra här istället för att fokusera på en gravallvarlig historia. Culkin är mycket bra i rollen.
vonadel
2020-07-14
Åkerlund skapar en intressant skildring av denna tragiska händelse/period. Jag blev ganska rejält berörd av den, så egentligen borde jag nog ge ett bättre betyg, men får stå fast vid det jag skrev efter jag sett den. 6/10
Sajmlajm
2020-03-08
Det går givetvis att diskutera hur mycket av filmen som bär sanning.. precis som det går att diskutera precis hur mycket som faktiskt är falskt. Kritiken den fått från personer som var i den umgängeskretsen bör kanske väga mer än Åkerlunds. Men det är en film som engagerar, åtminstone mig som bär ett intresse.
TompiÄrGullig
2020-02-13
Störde mig på voiceovern. Var väldigt tveksam i början, men filmen blev bättre och bättre så den får en trea istället för tvåa.
Sodastream
2020-01-19
Herrejävlar! Jag struntar fullständigt i allt drama bakom filmen om vad som stämmer eller ej. Som upplevelse för mig som ser filmen utan kunskap om den här typen av genre och tar filmen för vad det är - en film - blir helt överrumplad. Det var faktiskt länge sedan jag blev så emotionellt påverkad av en film, och det känns fint eftersom jag varit ganska avtrubbad på sistone. Är helt tagen av Rory Culkin också. Den här filmen alltså, wow!
ASSFACE
2020-01-08
Verkar råda delade meningar om filmen. När det görs filmer om subkulturer/musikgenres osv blir alltid några irriterade pga alla har olika uppfattningar om vad som är true eller inte. Oavsett vad en tycker om hur burzum/Kristian/greven och hur han porträtteras så är det fortfarande en spännande och bra film. Culkin är mycket bra och trovärdig i sin nordiskhet!
Barneyk
2019-04-23
Riktigt bra och det är en grymt fascinerade historia. Filmen känns lite väl tillrättalagd men jag tycker ändå den visar på väldigt intressant dynamik och jag gillar hur den låter oss som tittare bilda oss en egen uppfattning om många saker.
Kirikou
2019-04-18
Urusel på så många plan. Med tanke på Åkerlunds egna kopplingar till genren hade detta kunnat göras betydligt med respektfullt. Det stinker Hollywood
Powha
2019-04-16
Varför tycker folk att Varg är felcastad? Han var en slyngel med stort ego, allt han ville ha var bekräftelse. Emory Cohen gestaltar detta vidrigt perfekt.
Ful_fisk
2019-04-16
Börjar lite hastigt och småfånigt, men får snart vind under vingarna, förmodligen tack vare verkligheten i berättelsen. Det är ju trots allt en fullkomligt sinnessjuk historia! Tycker skådisarna fungerar bra, även ifall det förstås hade varit sjukt mycket bättre ifall den varit på norska. Klart sevärd, och inte bara för black metal-fans. Kanske snarare mer för andra, mindre puritaniska, tittare, till och med.
Visa äldre kommentarer »