3.6

Lords of Dogtown

I en råbarkad stad som går under öknamnet "Dogtown" bor ett gäng unga vågsurfare. Vana vid dödsföraktande och våghalsiga konster på surfingbrädor, kom dessa ungdomar att revolutionera skateboardåkning och skapade därmed en ny livsstil. När skateboardåkningen därefter slår igenom under 70-talet och åkningen övergår från att vara en hobby till att bli affärer, skapar det spänningar i de tidigare så starka vänskapsbanden.

Originaltitel Lords of Dogtown
Regissör Catherine Hardwicke
Manus Stacy Peralta
Genre Drama, 2000-tal, Biografi
Skådespelare Emile Hirsch, Victor Rasuk, John Robinson (IX), Michael Angarano, Heath Ledger, Nikki Reed, Rebecca De Mornay, Johnny Knoxville, America Ferrera, Melonie Diaz, Julio Oscar Mechoso, Vincent Laresca, Elden Henson, William Mapother, Sofía Vergara, Don Nguyen

Olof_Gronlund
2018-06-10
Fungerar, känns väl lite för mycket sockrad med typiska Hollywood-händelser bara. Kommer nog ha glömt denna filmen om 5 månader.
lekke
2016-10-27
Ledger är lite too much i denna. De Mornay fångar sin roll perfekt. Men jag gillar det jag ser när kidsen är ute i solskenet och åker bräda.
2014-12-01
Jag började att kolla in denna film och den var väl Ok men den rör sig i en miljö som är helt ointressant för mig så jag valde helt enkelt att inte se klart den. Jag har aldrig varit så mycket för varken skateboarding eller "surfing". Jag testade som tonåring men det fastnade aldrig på mig. Trots att det inte var filmen för mig får den godkänt. 2+
fabbe86
2014-02-11
Hardwicke är bra på ungdomsskildringar. Jag gillade detta! Energin, testosteronet, det okomplicerade hänget. Fäll bak ryggstödet och flyt med på åkturen!
foppa99
2013-10-30
Åh tveklöst ett av de bästa soundtracken ever
mr_magi
2013-05-14
Episk! En personlig favorit
Heeliiaa
2012-11-02
Så jävla bra!
Xenox
2012-07-06
Jag önskar att filmen hade varit lite "djupare". Storyn är ganska bra men den känns ganska enkel och man får aldrig den där mästerverkskänslan. Trots det så är det en sevärd film med många bra skådespelarinsatser.
Cyphax
2012-07-03
Mycket, mycket stark trea det här. Intressant film om vänskap som påverkas när pengar spelar in. Riktigt bra utfört och jag gillar verkligen fotot. Scenerna när de åker bräda är riktigt coola. Rätt roligt att Jeremy Renner dyker upp på ett hörn också! Tyckte dessutom det var kul att Rise Against dyker upp och gestaltar/tolkar Black Flag mitt i filmen, det gillade jag!
juliamalm
2012-06-08
Skön film, men kände ingen koppling. Tror den är intressantare för tittare som kan något om skateboardkultur.