Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Lost in La Mancha


Dokumentär om Terry Gilliams filmatisering av Don Quijote, vilken råkade ut för sjukdomar, väderväxlingar, F 16-plan över inspelningsplatsen och havererade innan filmen hann bli färdig.


Originaltitel Lost in La Mancha
Regissör Keith Fulton, Louis Pepe
Manus Keith Fulton, Louis Pepe
Genre Dokumentär, 2000-tal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 862
Filmnummer 8574

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Jompalompier
2017-09-14
Usch vad dåligt man mår och vad man lider med folk. Ser fram emot att en vacker dag få se den färdiga filmen om Don Quijote.
Ima_Tree
2015-07-05
Ganska intressant att få se ett sånt här typ av projekt visas upp så krasst. Fast jag får mest ångest av allt strul. Svag trea.
Noseman2005
2015-06-21
Trodde verkligen jag hade betygsatt den här redan. NÅväl, en oerhört lättsam version av hur bökigt det kan vara att göra film. Skulle nog rekommendera "Hearts of Darkness" istället. 5/10
Gigi1943
2015-03-06
Mycket intressant.
tvamvarg
2014-12-31
Intressant bakom kulisserna. Att titta på individers ansikten under olika stadier och vid missöden, dra paralleller till projekt jag själv varit med på och kommer att vara med i (inget riktigt som detta förhoppningsvis).
Greystalker
2014-12-20
Vilken total misär!
sinRes
2014-07-21
Jag gillade ämnesvalet, och scenerna ritade för att likna Gilliams egna animationer i Monty Python var en väldigt trevlig detalj, tyvärr räckte det inte riktigt hela vägen på grund av att jag tyckte den inte var speciellt bra framlagd, så en film som kunnat bli bra blev istället ganska medioker.
Retard_Messiah
2013-01-17
Nu har jag tittat på dokumentären "Lost In La Mancha" som handlar om filmen "The Man Who Killed Don Quixote". En filminspelning som från första inspelningsdagen blev drabbad av kaos. Det började med att det strulade med att skådisar inte var tillsatta i alla rollerna pga av olika strul med kontrakt osv. Sedan när väl Johnny Depp och en äldre man som skulle spela Don Quixote var på plats så drabbades inspelningen av ett monsun oväder så att en massa rekvisita och annat blev förstört. Och när ovädret var över så drabbades mannen som skulle spela Don Quixote av problem med prostatan så att han fick sjukskriva sig på obestämd tid. Den kaosartade filminspelningen fick till slut läggas ner. Det var väldigt tragiskt att bevittna hur Terry Gilliams drömprojekt gick i kras. Men väldigt intressant var det att så detaljerat få ta del av en så stor produktion. Men man kunde inte bli annat än lite deprimerad av att se filmen. Detta för att man fick se lite scener från filmen som kunde ha blivit av. Bla annat fick man ta del av en några scener med Johnny Depp ifrån filmen "The Man Who Killed Don Quixote" som såg lovande ut med inslag av Terry Gilliams speciella humor. Men man får hoppas att filmen någon i framtiden kommer att göras. Det verkade som när man såg det rikliga extramaterialet att Terry Gillam inte helt lagt ner projektet. Men att det i så kommer att bli amerikanska pengar som finansierar istället för europeiska. Johnny Depp sa även att han hoppar på projekt igen ifall det skulle bli aktuellt. Så det är väl bara att hoppa antar jag.
amotherscrime
2012-12-17
Rätt kul att se hur både filmindustrin och Gilliam fungerar. Så jävla synd att man inte fått se filmjäveln. Hade nog varit fantastiskt. Vilket flyt man får ha?
claudiomarino
2012-11-29
Stackars Gilliam.
Visa äldre kommentarer »