Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Lost in Translation


En man och en kvinna från USA tillbringar en vecka i Tokyo på samma hotell av skilda orsaker. Båda två lider av sömnlöshet och en sen kväll i hotellbaren möts de två.


Originaltitel Lost in Translation
Regissör Sofia Coppola
Manus Sofia Coppola
Genre Drama, Komedi, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Bill Murray, Scarlett Johansson, Giovanni Ribisi, Anna Faris, Akiko Takeshita, Catherine Lambert
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 30070
Filmnummer 15700

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av weng-weng
Tokyo- ett svettigt högpresterande samhälle med framtiden för fötterna, eller alienationens hemvist. Sofia Coppola vill inte välja och tar istället med oss till både fram och baksidan av en st...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av velodrom
Bob (Murray) är en avdankad Hollywood-skådis som åker till Tokyo för att göra reklam för en whisky. Charlotte (Johansen) är gift med en hipp och hetsig kändisfotograf (Ribisi), som fått ett j...   Läs mer »

Skapad 2019-11-28 av Poivoroinen
Tokyos glittrande reklamskyltar svischar förbi, höghusen sträcker sig mot himlen och trafiken tutar skränande förbi. Förundrad över stadens glittriga glamor ser så slutligen skådespelaren Bob...   Läs mer »

Skapad 2019-11-28 av Galivan
Lost In Translation är en atmosfärisk film, med mindre tonvikt på handling, men mer på att genom det visuella och med musik förmedla en känsla. Den har ett lugnt tempo och är inte så tät på ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-15 av
Ett av mina favoritögonblick i livet är när man sätter sig i en biosalong, helt utan förväntningar, och i gengäld får man en fantastiskt bra och givande film. Det är vid dessa tillfällen som...   Läs mer »

Skapad 2019-11-13 av cineasten89
Det är ingen \"jaha\"-upplevelse, en sådan som får en att vrida på sig eller möjligen gäspa. Tvärtom. Det är en \"aah\"-upplevelse. Det finns inga specialeffekter. Det är helt och hållet fok...   Läs mer »

Skapad 2019-11-13 av Bokuto
Bill Murray är en av få skådespelare som med ett ögonkast som är en halv sekund för långt eller en halv sekund för kort, kan förmedla precis vad en medelmåttig skådespelare säger i en lån...   Läs mer »

Skapad 2019-11-12 av
En film skriven och regisserad av Sofia Coppola med Bill Murray i huvudrollen. Medverkar gör också Scarlett Johansson och Giovanni Ribisi. Bob Harris (Bill Murray) är en amerikansk skådespelare s...   Läs mer »

Skapad 2019-11-12 av MaraJade
“The more you know who you are, and what you want, the less you let things upset you.” Bob. Lost in Translation är ingen typisk Hollywood film. Det är ingen film man bara ser och sedan glömmer. ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av
Bedövande vackert och stämningsfullt mästerverk av Sofia Coppola, en film som är lika speciell och välarbetad som regidebuten The Virgin Suicides men ändå överlägsen på många sätt. Berät...   Läs mer »

Kommentarer


fisk0
2023-03-11
Fint foto, ljud och musik, men herregud vilket obehagligt persongalleri.
mammene
2020-08-07
Jag känner att det här är en film som man kan se flera gånger och bli förtjust på nytt. Bill Murray är helt enkelt bara underbar i sin gestalt, hans ansiktsuttryck säger mer än ord och Scarlett Johansson är perfekt som motspelerska, de har en magi som smyger sig på. Helt utan krav möts de, de möts på samma nivå och utforskar varandra och omgivningen. Så skönt att det bara pågår, också efter att ridån gått ner.
Maggan04
2018-09-15
En stark trea. Kan förstå ensamheten och det vackra mötet mellan två vilsna själar. Det är nog mer att jag inte kan identifiera mig i rollen som Charlotte som sänker betyget. Annars en mysig film som når in i hjärtat.
Merwinna
2018-07-21
Blev besviken på den här filmen, som jag hört så mycket gott om. Den var långsammare, lågmäldare, blekare, mer realistisk och mer deprimerande än jag hade trott. Alla dessa egenskaper behöver ju i och för sig inte vara FEL i en film, och kanske uppfattade jag filmen som så dålig först p.g.a. att jag hade förväntat mig något helt annat. Något större, mer omvälvande och engagerande, bjärtare - mera "Hollywood" (trots att det faktiskt ÄR en Hollywoodfilm). Men mot slutet blir det känslosamt och därmed bättre! Och visst kan man känna igen sig - jag bodde själv nyligen på ett lyxhotell, och allt var fint och bekvämt till det yttre, personalen artig o.s.v. - men allt var ju fake! Jag kände mig mest ensam och övergiven i en främmande stad, som karaktärerna i filmen. Jag gillar inte Charlotte, den unga kvinnan, det påverkar också - hon är inte en sådan ung kvinna som jag tycker om helt enkelt. Hon röker bland annat, och har ingen riktig livskompass. Bill Murray är en utmärkt skådespelare, och bär även här upp hela filmen.
karlmats
2018-05-29
10 år senare var det dags att se om Lost in Translation inför ett stundande besök i Tokyo. Staden är precis lika härligt urflippad som jag minns den och framför allt Bill Murray är ju sagolikt bra. Scarletts insats ska inte heller förringas och det är ju i mötet mellan de två som filmens storhet skapas. Två helt olika människor i en liknande situation kan finna filmglädje utan att behöva få det till det där episka kärleksmötet som det så ofta mynnar ut i. Bara att få känna sig förstådd för ett litet ögonblick, att få ta sig ur sin vardag som inte nödvändigtvis är dålig men som går lite i stå. Mot Tokyo som bakgrund är det många komponenter som passar väldigt bra ihop. Jag står ändå och velar länge och väl innan 4an behålls, jag känner mer tillfredsställelse i hjärnan än i hjärtat den här gången. Helst vill jag ju bli tagen med en storm och få en emotionell käftsmäll, här kryper det mer fram en mysstämning som viskar i mitt öra att det här är jävligt bra. Men kanske är det inte ett problem, det måste väl ändå finnas plats för olika sorts känslor bland mina 4or. Men den här gången är den mer svag än stark såsom jag mindes den. Får se hur jag känner om 10 år till, än så länge behåller den platsen i finrummet. ------------- 29/2 2008 Magisk stämning rakt igenom vilket skapas mycket tack vare Murray och Scarletts skådespeleri och ett vansinnigt vackert foto. Man kan nästan känna spänningen mellan karaktärerna genom tv-rutan och tempot är oerhört bra upplagt. Filmen växer konstant upp till en nivå där man inte kan annat än att sitta på nålar i väntan på att få se hur det går. Kalasbra film :)
Rai
2018-03-13
Överskattad till tusen!!
Sunken25
2016-12-21
Fantastisk film, skådisar på topp och ett bra manus.
RustyFilm
2016-12-05
Här framställs ett litet mästerverk med ett fantastiskt häftigt foto och ett stillsamt och detaljrikt skådespeleri av både Bill Murray (Bob) och Scarlett Johansson (Charlotte), mycket bra. Stämningen är så härligt lågmäld och cool. Känslan som förmedlas är en blandning av ensamhet, vilsenhet och tomhet. Det är bara och njuta. Varför har jag inte kollat in detta tidigare?
wasteoftime
2016-11-12
Det här är en film som går väldigt mycket upp och ner, i sina bästa stunder är det riktigt riktigt bra, men i sina sämsta är det rätt så träigt och drygt. Men på det hela taget är det rätt bra, även om jag inte är så förtjust i Bill Murray som jag en gång var, så är det ändå något i mötet mellan hans karaktär och Scarlett Johanssons karaktär som fångar en. Det är mycket spänningar och anspelningar åt olika håll och ganska lite klarspråk. Har sett filmen två gånger, och bägge har varit på bio - med 13 års mellanrum. Det blir på det hela taget en stabil tvåa, med en längtan efter något mer..
Dream
2016-10-09
Fantastisk film jag kan relatera till själv ifall "Man är utomlands och inte riktigt förstår språket" eller "Är på ett jobb som du inte riktigt trivs med och bara vill vara i fred, men dessvärre så måste jobbet skötas, sen till helgen går man till krogen för att glömma alla bekymmer, därpå samma kväll kanske man möter en likasinnad människa!" Allt känns så himla sant i denna film. Lite seg på vissa ställen, fast äktheten samt den magiska atmosfären mellan Bill Murray och Scarlett Johansson gör att jag enkelt ger den 5+ i betyg.
Visa äldre kommentarer »