Love & Friendship
Den vackra änkan Lady Susan Vernon har kommit till sina svärföräldrars gods för att vänta ut rykten om hennes lösaktiga beteenden som cirkulerar i societeten. Medan hon är där bestämmer hon sig för att säkra en make för sig själv och sin synnerligen motvilliga dotter, Frederica.
Originaltitel | Love & Friendship |
Alternativ titel | Love and Friendship, Lady Susan |
Regissör | Whit Stillman |
Manus | Whit Stillman |
Genre | Drama, Komedi, Romantik, 2010-tal |
Skådespelare | Kate Beckinsale, Xavier Samuel, Morfydd Clark, Chloë Sevigny, Emma Greenwell, James Fleet, Jemma Redgrave, Justin Edwards, Tom Bennett, Jenn Murray, Stephen Fry, Lochlann O'Mearáin, Ross Mac Mahon, Conor Lambert, Kelly Campbell, Conor MacNeill |
Filmnummer | 119293 |
Rörig och klumpigt utförd. Sänker helt klart mitt medelbetyg på Whit Stillmans samlade verk.
Lite för rörigt, och lite för övertydlig humor för att det ska bli roligt eller intressant. Framför allt saknar jag en känsla för förlopp av tid mellan scenerna. Man tror att det är ett klipp, men flera veckor (månader? år?) har gått. Men det är ändå lite småroligt, märkligt och underhållande, så den mår nästan upp till en trea. Men bara nästan.
Egentligen en högst medelmåttig film som saknar både grund och spets. Känns på något vis som jag sitter och ser på ett avsnitt av Hollywoodfruar, vilket jag i och för sig aldrig gjort och därför blir den känslan extra konstig. En film som egentligen uppfyller alla krav för att landa på en betygstvåa, men på något vis sitter jag här och är övertygad om att det är en 3;a jag ska sätta. Förmodligen har det med Kate Beckinsale att göra. Betyg 3
Den här hade väl sina småroliga stunder, men intrigerna blir lite för fåniga och det är lite för osammanhängande berättat för att jag ska kunna bli riktigt engagerad. Visuellt är den ganska blek också, jag vill ha mer tidskänsla från en sådan här film
Rätt besviken på den här.
Inte i närheten av de skarpaste Austen-filmerna. Ok.
Tråkig. Ytlig.
Det är så ointressant. Ibland lite rolig eller lustig, och hyfsade skådespelarinsatser, men jobbig att se igenom.
Nja, det blev lite för rörigt, många människor att hålla reda på och då blir det svårt att lära känna dem, utom kanske huvudpersonen Lady Susan som var rejält dryg, de andra blev lite sidofigurer. Det var svårt ibland att förstå vad som hände för transportsträckorna var väl korta och på det viset får man ingen känsla för någon. Men det blir gärna så här når man ska tränga för mycket på liten tid. Annars är jag förtjust i den här tiden och dess aristokrati med slott och utstyrsel och visst vilade Jane Austens ande över det hela med kvicka och vassa kommentarer, ett plus för Stephen Fry även om man inte såg så mycket av honom.
Otroligt hur den kan ha blivit så kritikerhyllad. Visst, första halvan vore väl hyfsat underhållande om jag hade hunnit uppfatta mer än fragment av handlingen, sen väntade jag bara på att den skulle ta slut. Utgår från att boken är bättre, även om den knappast lär tillhöra Austens större verk. Svag tvåa.