Love and War
Kanske världens första animerade opera. En tragikomisk kostym- och actionfilm med operasjungade dockor i huvudrollerna.

Originaltitel | Love and War |
Regissör | Fredrik Emilson |
Manus | Fredrik Emilson, Fredrik Timour |
Genre | Kortfilm, Drama, Animerad, Musikal, 2000-tal |
Skådespelare | Marie Alexis (röst), Fredrik Sjöstedt (röst) |
Jag såg om den här och min tidigare fyra känns väldigt hög. Storyn saknas ju i princip helt och ett så högt betyg bara för att filmen är snyggt animerad är att ta i. Svag trea istället.
Gillar generellt animerade djur av den här typen men gillar inte grisens (?) min, gillar inte opera (med vissa undantag), gillar inte historien (tillför inte världen någonting) och framförallt blir jag inte det minsta berörd (utom möjligen alldeles i början), vilket väl är meningen med filmen; f.ö. var jag på dåligt humör redan innan.
Trams säger ni? Jag väljer nog ljus. Ljus och värme förmedlar karaktärerna till mig - mer för varje minut som går. Vacker och mäktig opera som stärker upp känslorna till en ny nivå. Trodde inte jag skulle gripas alls mest på grund av de animerade karaktärerna - men efter denna vackra introduktion vill jag bara ha mer! En annan viktig faktor är att berättelsen börjar på 1 och slutar på 10 - med extremt stadig upptrappning. Mycket skickligt gjort - och jag hade varit stolt som Fredrik Emilson!
vilket trams. om man ska göra en film ska man fan ha nåt vettigt att säga. den här säger mig ingenting, har sett samma sak en miljard gånger innan.
gulliga jävlar
(rek.2) Ofantligt tråkig om än rätt så snygg gjord.
Snyggt gjord, men jädrans klyschig och med tråkigt manus.
sjukt tråkigt
Tjusig.
Tunn story!? Men vad har det för betydelse när det är äkta animation, det ser man ju inte så mycket av nuförtiden! Bra musik åxå.