Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Love Is Strange


New York-paret Ben och George bestämmer sig efter mer än trettio år tillsammans för att gifta sig. Ett beslut som välkomnas av deras omgivning men inte av Georges konservativa chef. Parets relation sätts på prov när George får sparken och de tvingas sälja sin lägenhet för att sedan kuska runt hos familj och vänner ? vilket visar sig vara en inte helt okomplicerad tillvaro.


Originaltitel Love Is Strange
Regissör Ira Sachs
Manus Ira Sachs, Mauricio Zacharias
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare John Lithgow, Alfred Molina, Marisa Tomei, Harriet Sansom Harris, John Cullum, Christina Kirk, Manny Perez, Darren E Burrows, Christian Coulson, Dominic Colón, Charlie Tahan, Adriane Lenox, Cheyenne Jackson, Sebastian La Cause, Olya Zueva, Eric Tabach
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 159

Recensioner

Skapad 2014-12-29 av Albion1
Denna film har mycket som talar för sig och bara några detaljer som jag var mindre glad över. Numera verkar det finnas allt fler filmer om den äldre generationen som jag tycker är intressant. I ...   Läs mer »

Skapad 2014-11-24 av kattahj
Efter fyrtio år tillsammans kan Ben och George äntligen gifta sig – men istället för att vara ett lyckligt slut är bröllopet början på nya bekymmer. George arbetar som musiklärare på en ka...   Läs mer »

Kommentarer

zeke_karlsson
2016-03-29
Ett fint porträtt!
Kajanus
2016-01-09
Love is Strange har många fördelar; den är underbart långsam, fint agerad (framförallt av Molina) och ljuvligt vacker att se på. Det är med viss sorg som jag upplever att filmen har alldeles för många tonskiften vilket tar skada på det narrativa. Den vet inte riktigt vart den är på väg. Men slutet är magnifikt ur många avseenden. Hade den varit mer jämn hade det varit ett mindre mästerverk. Missa inte.
booby
2015-12-15
Fin liten intressant film.
AddeColciago
2015-12-15
Lågmäld och fin film om relationer.
StureStenhög
2015-09-24
En fin liten film. Jag har dock lite svårt att bestämma mig för om den är naturlig eller konstlad, antagligen för att den är lite av båda. Ltihgow och Molina är väldigt bra i huvudrollerna, och deras relation känns sannerligen naturlig, filmen är överlag som bäst när fokus ligger på den. Även Marisa Tomei är bra, men i övrigt finns det en del sidokaraktärer som är målade med lite för bred pensel, och en del sidospår som känns trötta och outvecklade. Jag är t.ex. inte alls imponerad av hur man väljer att knyta ihop det här med den allra sista scenen, det kändes bara fejk. Lite är känslan att de skrev ett manus som de med rätta var nöjda med, men det var lite för kort, så de blev tvungna att fylla ut det med saker som de egentligen inte var så intresserade av att berätta om. Men nu låter jag nog mer kritisk än vad jag egentligen vill göra. Det är en bra film det här, sevärd för alla som gillar lågmälda dramer
ninjataxen
2015-07-27
Molina och Lithgow har fin kemi.
haajen
2015-05-23
Den är väldigt enkel men lyckas ändå berätta mycket om flera olika människoöden, tycker det är en skön film att försjunka i och begrunda tankarna den väcker om tidens gång. Den stannar kvar efter att man sett den klart.
Bomkia
2015-05-22
Lågmäld och avslappnad historia som fick leva sitt liv. 3+
coastaltown
2015-04-10
tomei och lithgow lyser, annars lite tom och inte så engagerande som den vill vara
stgurgel
2015-02-14
100% mysig. Kunde dock fått vara lite rappare och ha en mindre kitchig slutscen