Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Loving Vincent


Det är den 29 Juli 1890 och en skadad man kommer stapplandes ner för en gata i den lilla franska staden Auvres. Han trycker sina händer mot ett färskt skottsår i magen. Mannen är Vincent Van Gogh ? vid tiden okänd för omvärlden, i dag en av tidernas största konstnärer. Hans tragiska död är omgärdad av mystik och spekulationer ? vem var det egentligen som sköt? Loving Vincent fångar Vincent Van Goghs konstnärskap, livsöde och död genom att ge röst åt hans brev, och nytt liv åt karaktärerna i hans målningar. Produktionen av denna världens första helt oljeanimerade film har sysselsatt 150 konstnärer som tillsammans producerat en oljemålning för var och en av filmens 65 000 bildrutor.


Originaltitel Loving Vincent
Regissör DK Welchman, Hugh Welchman
Manus DK Welchman, Hugh Welchman, Jacek Dehnel
Genre Drama, Animerad, Kriminalare, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Douglas Booth, Jerome Flynn, Robert Gulaczyk, Helen McCrory, Chris O'Dowd, Saoirse Ronan, John Sessions, Eleanor Tomlinson, Aidan Turner, Holly Earl, Robin Hodges, Josh Burdett, Bill Thomas, Martin Herdman, James Greene, Piotr Pamula, Cezary Lukaszewicz
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 299
Filmnummer 121899

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


MsA
2023-07-26
Fantastisk vacker film! Det var kul att se vilka de flesta skådespelare var utifrån de fina bilderna :)
hsimpson
2021-09-30
Målningarna är hänförande, men efter den inledande förtrollningen är detta tyvärr inte så bra som jag hade hoppats och förväntat mig. Fin, men lite tunn.
DrVergerus
2021-08-23
Enastående! En stor upplevelse att avnjuta denna.
Jompalompier
2021-08-13
Coolt koncept men jag blev nästan åksjuk och illamående av att titta på den.
pufred
2020-05-03
Jag kommer inte ifrån känslan att det här känns som en BBC-rekonstruktion och att de tryckt på ett skissfilter repektive oljemålningsfilter för att göra det lite mer visuellt spännande. Det är inte gjort så och hantverket är fantastiskt men det är känslan jag får.
PeterTheW
2020-01-07
Det här är en sån jäkla speciell upplevelse. Berättelsen i sig är finstämd och långsam och är väl i sig inget speciellt. Men wow. Jag har aldrig fascinerats så mycket av bilderna som flimrar förbi på skärmen. Främst alla flashbacks i svartvitt är så förbaskat vackra att jag inte vill missa en ruta.
martineden
2019-12-30
Wow! Vilken filmupplevelse!! Detta måste vara en av de absolut vackraste filmer jag någonsin sett!!! Fullkomligt magisk. Filmens hjärta är ju sammanvävandet av Van Goghs målningar, men jag måste säga att intrigens noirkänsla fullkomligt fängslar mig. Min ända invändning är att dialogen ibland känns lite klumpig, men i den stora filmupplevelsen är detta en mindre sak. Snudd på mästerverk!!! 4+/5-
starsky
2019-07-19
Fantastisk teknik och bra manus men jag hade hellre sett den utan animering. Den hade stått på egna ben men även då med betyg medel
Roswall
2019-07-05
Visst blir det lite Miss Marple möter dokumentär som möter konstfilm. Trots viss övertydlighet berör filmen och är vacker. Tummen upp från mig!
Engravadlax
2019-06-07
Som att kolla på HBOs streamingplattform på en synnerligen segbuffrande dag.
Visa äldre kommentarer »