Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

New York Immigrant


En oskyldig invandrarkvinna i 1920-talets New York luras in i ett liv av burleska miljöer och vaudeviller, innan en bländande trollkarl försöker rädda och återförena henne med sin syster, som hålls fången på Ellis Island.


Originaltitel The Immigrant
Regissör James Gray
Manus James Gray, Ric Menello
Genre Drama, Romantik, Thriller, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Marion Cotillard, Joaquin Phoenix, Jeremy Renner, Dagmara Dominczyk, Jicky Schnee, Jelena Solovej, Maja Wampuszyc, Ilja Volok, Angela Sarafyan, Antoni Corone, Patrick Husted, Patrick Holden O'Neill, Sam Tsoutsouvas, Robert Clohessy, Susan Gardner
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 244
Filmnummer 104903

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


amam
2022-07-12
Marion bombar verkligen sin roll, fick aldrig någon känsla eller någon större sympati för hennes karaktär. Phoenix gör en solid insats däremot.
Johjt
2017-02-04
Ointressant.
Murvel48
2016-05-21
Cotillards trista karaktär och nollställda uppsyn sänker filmen till en tvåa,
StureStenhög
2015-07-08
Tiden, platsen och scenariot fångar mitt intresse på en gång, och de komplexa karaktärsskildringarna och de utmärkta skådespelarna gör inte saken sämre. Marion Cottilard är inte bara väldigt bra i huvudrollen, hon har också ett naturligt 1920-taligt utseende som gör att det är svårt att tänka sig någon annan som skulle passa bättre i den här rollen. Frågan är dock om inte Joaquins Phoenix insats är ännu mer imponerande, hans karaktär är inte en bra människa, men ändå tappar jag som publik aldrig hoppet om att det finns något gott i honom, och det krävs en skådespelare som Phoenix för att få fram den dualiteten. Det är också det som gör filmen intressant, storyn är i sig ganska traditionell, men karaktärerna faller aldrig in i de stereotyper som man förväntar sig, och därför känns det här ändå som en annorlunda film. Visuellt är det dessutom en väldigt lyckad återgivning av tidsperioden. Tyvärr tycker jag dock inte att de lyckas skapa en värld som känns levande, och kanske är det detta som gör att jag aldrig blir helt indragen i filmen, vilket i sin tur är anledningen till att betyget stannar vid en trea
mammene
2015-07-08
En mycket bra men också tragisk skildring av utsatthet med skådespelare som kan sin sak, då vill jag främst föra fram Marion Cotillard som har en magisk utstrålning. Hela historien är skickligt framförd så man bara flyter in och trots vissa osympatiska beteenden så känns det som man inte kan döma dem rakt av. Tiden är intressant, men man kan nog sätta in handlingen i vilken tid som helst, tyvärr.
Howler19
2015-01-26
Jag läste en intervju med Jeremy Renner där han vädrade sin besvikelse över filmens marknadsföring efter premiären i Cannes. Den var ju trots allt en rätt så hyllad film som sedan bara försvann. Intervjun fick mig att söka upp filmen och för det är jag tacksam. The Immigrant visade sig nämligen vara en pärla som gått allt för många förbi. En gripande berättelse med en enastående Cotillard i huvudrollen, och allt fångat med hjälp av magiskt foto och musik.
asasae
2015-01-04
En totalt betagande film som verkligen slet tag i mitt hjärta!
bananton
2014-12-28
Darius Khondji gör ett strålande jobb. Tidvis bra skådespel men alldeles för tunt historia...

2014-12-17
Godkänd men inte mer än så.
MsA
2014-09-26
Besviken. Den är svårbedömd. Cotillard väldigt bra men story är så haffsig och den kunde blivit så mycket mer. Systern hade jag velat se mer av och varför Ellis Island behandlade människor så olika! Cotillard räddar denna från en 2:a!
Visa äldre kommentarer »