Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Lucy


Lucy är en amerikansk student i Taipei som tvingas till att smuggla droger efter att ha blivit satt i en prekär situation av sin pojkvän. Hon är en av fyra som får den nyuppfunna drogen inopererad i sitt innandöme i syfte att smuggla den till Europa. Efter att ha misshandlats av en av knarkkungen Jangs män läcker substanserna ut i hennes blodomlopp, vilket förvandlar henne till en metamänniska som gradvis får tillgång till större och större del av den mänskliga hjärnan.


Originaltitel Lucy
Regissör Luc Besson
Manus Luc Besson
Genre Action, Thriller, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Choi Min-sik, Amr Waked, Pilou Asbæk, Analeigh Tipton, Julian Rhind-Tutt, Nicolas Phongpheth, Jan Oliver Schroeder, Luca Angeletti, Alessandro Giallocosta, Paul Chan
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2972
Filmnummer 109264

Recensioner

Skapad 2019-12-17 av Samajra
Hur förklarar man en film av Besson där Marvel möter Kill Bill som möter Matrix som möts av Bourne Identity med en släng av limitless-droger och exorcism? Jag har som fast princip att aldrig kol...   Läs mer »

Skapad 2019-11-26 av jotnan
Lucy, hur jag hade velat tycka om dig. Det är så synd att din skapare inte låter mig göra det överhuvudtaget. En gång i tiden gjorde Luc Besson riktigt trevliga filmer. Leon är hur bra som hel...   Läs mer »

Kommentarer


Nathalena
2022-09-02
Den här funkade inte riktigt för mig, det blev alldeles för överväldigande. Hjärnan orkar inte till slut.
yrkeschaufföre
2022-05-01
Den var inte så dålig som jag fått för mig, onödigt våldsam, det hade väl gått att slå fast att de onda var onda utan att avrätta folk till höger och vänster? Bra längd på filmen. En stark tvåa.
hsimpson
2021-09-30
Alldeles för flippad. Besson är en av de mest ojämna regissörerna för mig. Tyvärr var det länge sedan han gjorde något riktigt bra nu.
the-godfather
2021-02-24
Bättre än förväntat, trodde att denna skulle vara ren dynga. Har en bra början och mitt, slutet är lite väl larvigt och CGI:n är verkligen inte bra gjord. Scarlett är okej i huvudrollen likaså Freeman, en dussin rulle som funkar en onsdag förmiddag, bara att slänga ut hjärnan igenom fönstret och åka med. Får en trea utav fem på grund av stabil 2/3 dels film.
BarryHero
2020-10-08
En hel del häftig CGI, t ex ursprungs-Lucy i början och bilscenen, men Lucy som karaktär är djupt osympatisk även om Scarlett Johansson gör vad hon kan med materialet. Storyn är urbota korkad med 10%-tjafset i ett tema som görs bättre (men fortfarande inte jättebra) i Limitless från 2011. Nära en tvåa tack vare flera bra effekter, tyvärr en etta för den ologiska och korkade storyn där man inte förstod riktigt hur hennes utökade hjärnkapacitet hjälpte henne.
ilgoga
2020-07-06
Smått underhållande i början. Sen blir det höga koncept med låg originalitet.
sodomiten
2020-03-22
Filmen med samma namn som den där neandertalaren på etnografiska mùseet. Slutet påminner om Stephen Kings "gräsklipparmannen".
Körsbär
2019-10-19
Ett spännande koncept men nja, det faller lite platt i slutet.
Apeman
2018-12-16
Inte bra, men skapligt underhållande.
KyLLo
2018-11-08
Att den är genreöverskridande är inte ett problem, inte heller inledningen. Dessvärre har Besson gjort samma misstag som många skapare av nutidens skräckfilmer, som inte kan stå på egna ben. Han har plockat från allehanda storfilmer i syfte att det ska bli en ännu större och ännu bättre film. Det är filmer som Nikita, Matrix, Oldboy, Apornas planet, E.T. osv. Förutom att det är fantasilöst och drygt att så uppenbart rida på deras bekostnad, finns ingen uppbyggnad eller sympatier kvar. Istället bara ett överflöd av äckel och vemod. Inga kontraster, utan bara pang på hela tiden och upprepningar. Det är bara påfrestande och ointressant. Huvudpersonen kändes mer och mer som en robot. Scarlett Johansson är också en överskattad skådis, absolut ingen actionskådis. Första minuterna får en trea, men upplösningen det lägsta betyget. Sammantaget får det bli en svag tvåa.
Visa äldre kommentarer »