2.6

Lucy

Lucy är en amerikansk student i Taipei som tvingas till att smuggla droger efter att ha blivit satt i en prekär situation av sin pojkvän. Hon är en av fyra som får den nyuppfunna drogen inopererad i sitt innandöme i syfte att smuggla den till Europa. Efter att ha misshandlats av en av knarkkungen Jangs män läcker substanserna ut i hennes blodomlopp, vilket förvandlar henne till en metamänniska som gradvis får tillgång till större och större del av den mänskliga hjärnan.

Skapad 2019-12-17 av Samajra
Hur förklarar man en film av Besson där Marvel möter Kill Bill som möter Matrix som möts av Bourne Identity med en släng av limitless-droger och exorcism? Jag har som fast princip att aldrig kol...   Läs mer »

Skapad 2019-11-26 av jotnan
Lucy, hur jag hade velat tycka om dig. Det är så synd att din skapare inte låter mig göra det överhuvudtaget. En gång i tiden gjorde Luc Besson riktigt trevliga filmer. Leon är hur bra som hel...   Läs mer »

Tatty
2025-01-19
Okej film. Lite spännande.
Miamia
2024-08-21
Jag kanske skulle kunna acceptera att filmen bygger på en debunkad hypotes om att människan inte använder mer än 10 procent av sin hjärna. Men den är så överspänd och övertydlig och krystad att jag bara inte orkar.
vonadel
2024-01-15
Ganska intressant story ändå, som bygger på att vi inte använder hjärnans fulla kapacitet. Men, det dras lite väl mycket till sin spets i denna. Härligt med en film som inte är tre timmar lång dock. 5/10
Nathalena
2022-09-02
Den här funkade inte riktigt för mig, det blev alldeles för överväldigande. Hjärnan orkar inte till slut.
yrkeschaufföre
2022-05-01
Den var inte så dålig som jag fått för mig, onödigt våldsam, det hade väl gått att slå fast att de onda var onda utan att avrätta folk till höger och vänster? Bra längd på filmen. En stark tvåa.
hsimpson
2021-09-30
Alldeles för flippad. Besson är en av de mest ojämna regissörerna för mig. Tyvärr var det länge sedan han gjorde något riktigt bra nu.
the-godfather
2021-02-24
Bättre än förväntat, trodde att denna skulle vara ren dynga. Har en bra början och mitt, slutet är lite väl larvigt och CGI:n är verkligen inte bra gjord. Scarlett är okej i huvudrollen likaså Freeman, en dussin rulle som funkar en onsdag förmiddag, bara att slänga ut hjärnan igenom fönstret och åka med. Får en trea utav fem på grund av stabil 2/3 dels film.
BarryHero
2020-10-08
En hel del häftig CGI, t ex ursprungs-Lucy i början och bilscenen, men Lucy som karaktär är djupt osympatisk även om Scarlett Johansson gör vad hon kan med materialet. Storyn är urbota korkad med 10%-tjafset i ett tema som görs bättre (men fortfarande inte jättebra) i Limitless från 2011. Nära en tvåa tack vare flera bra effekter, tyvärr en etta för den ologiska och korkade storyn där man inte förstod riktigt hur hennes utökade hjärnkapacitet hjälpte henne.
ilgoga
2020-07-06
Smått underhållande i början. Sen blir det höga koncept med låg originalitet.
sodomiten
2020-03-22
Filmen med samma namn som den där neandertalaren på etnografiska mùseet. Slutet påminner om Stephen Kings "gräsklipparmannen".