Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Lust och fägring stor


Han är elev. Hon är hans lärarinna. De lär varandra något om livet de aldrig ska glömma. Viola tycker att hennes 15-åriga elev är spännande. Stig tycker att hans 37-åriga lärarinna är den vackraste kvinnan han sett. De inleder ett passionerat förhållande så hemligt och förbjudet att ingen i stan kan misstänka dem... Inte ens Violas man.


Originaltitel Lust och fägring stor
Alternativ titel All Things Fair, Love Lessons
Regissör Bo Widerberg
Manus Bo Widerberg
Genre Drama, Romantik, Krig, 90-tal
Skådespelare Johan Widerberg, Marika Lagercrantz, Tomas von Brömssen, Karin Huldt, Nina Gunke, Björn Kjellman, Kenneth Milldoff, Frida Lindholm, Sigge Cederlund, George Bisset, Gösta Ekstrand, Hilda Suovanen, Per Olov Börjeson, Jörgen Svensson, Monica Stenbeck
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6191
Filmnummer 2874

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


kanemura
2021-07-09
Lagerkrantz är otroligt snygg i den här filmen. Det räcker dock inte riktigt, trots en del bra skådisar i småroller (och en riktigt bra Von Brömsen). Trots att filmen är ganska lång och långsam så känns det ändå som att delar av filmen behövt mer tid för att utvecklas till den grad att man ska bry sig. Något kunde kanske klippas bort?
HerrNenne
2020-01-30
Jag faller också för Marika Lagercrantz. Jag föredrar den här filmen när den är enkel och vacker. Spirande känslor. Vänskapen mellan tonårspojken och den vuxne pojken. Tonårskärleken. Det komplicerade har jag inte mycket för. Jag är en enkel man.
RustyFilm
2019-09-25
Bo Videbergs sista film (kanske e den lite självbiografisk, vem vet). Det hela inleds med en lustmysig text från en Carl von Linne’ föreläsning, hoppsan. När det sen drar igång så utvecklas ett både realistiskt och poetiskt drama. Videberg står för regi och manus. Han och hela huvudrollstrion (Johan Widerberg, Marika Lagercrantz, Tomas von Brömssen) gör alla ett redigt snyggt jobb. Men varför kånkar "stockholmarn Stig” iväg med uppslagsverket i slutscenen?
Tatty
2019-05-27
Ingen dålig film men långdragen och skum.
Rai
2017-11-17
Jag gillar Marika Lagercrantz hon är så sensuell, men den här filmen håller inte riktigt. Den är seg och för lång...
Stygga-Vargen
2016-10-24
En av de bättre svenska filmerna som gjordes under 90-talet.
Jamesa
2016-05-11
Ok, funkar att se igenom. Välspelad.
KimEkberg
2015-10-16
habilt och snuskigt på ett lite mystiskt sätt. vissa scener gränsar till det surrealistiska och rent osmakliga.
martineden
2015-08-30
[rek. 4] Fin avslutning på Widerbergs filmografi! Allting är verkligen toppklass, med väldigt fina skådespelarprestationer. Manuset tycker jag känns solitt och det finns mycket härlig humor. Gillar 40-talskänslan och musiken. En mycket, mycket bra film!!! 4
Krille80
2014-11-08
En makalös comeback av Bo Widerberg. Skådespelarinsatser av mycket hög klass. Framför allt måste Tomas von Brömsens insats framhävas lite extra; förmodligen hans bästa prestation på vita duken om än i hård konkurrens med hans rolltolkning i filmen ''Hela härligheten''. Sonen Johan och Marika Lagercrantz också mycket bra. En film man ser en gång.
Visa äldre kommentarer »