Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Lyftet


Under pseudonymen Kenneth Ahl skrev Anders Lönnbro och Lasse Strömstedt flera böcker om missbrukaren Kenneth Ahl. Lyftet är filmatiseringen av den humoristiska och samhällskritiska boken om Kenneth som åker jojo in och ut på Hall och andra anstalter. Han är totalt nedpundad och ser i sin enfald ned på hederliga knegare. Ute i det fria har Kenneth bara två val. Antingen leva hederligt vilket han har lovat sin övervakare. Misslyckas han är det kåken som gäller. Andra valet är att lyckas med "lyftet", det som i ett slag förvandlar en från småhandlare till storfräsare. Det är något som alla i Kenneths kompiskrets drömmer om. Det förblir för det mesta just en dröm.


Originaltitel Lyftet
Alternativ titel The Score, Lyftet - det som i ett slag förvandlar dig från småhandlare till storfräsare
Regissör Christer Dahl
Manus Christer Dahl, Anders Lönnbro, Lasse Strömstedt, Bodil Mårtensson
Genre Drama, 70-tal
Skådespelare Roland Jansson, Sten Ljunggren, Anders Lönnbro, Bodil Mårtensson, Weiron Holmberg, Roland Hedlund, Lasse Strömstedt, Carl-Axel Heiknert, Pale Olofsson, Siv Ericks, Mariann Rudberg, Lena Lindgren, Anders Granström, Bo Hörnelius, Bernt Ström, Bo Högberg, Gustav Kling, Fred Gunnarsson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 163
Filmnummer 10405

Recensioner

Skapad 2019-12-15 av Cineasten
Under pseudonymen Kenneth Ahl skrev Christer Dahl och Lasse Strömstedt flera böcker om missbrukaren Kenneth Ahl. Lyftet är filmatiseringen av den väldigt roliga och samhällskritiska boken om Kenn...   Läs mer »

Kommentarer


Raimo_1985
2020-09-03
Skrikigt och gapigt men väldigt bra. Framförallt Weiron Holmberg som hederskarl.
StureStenhög
2019-09-16
Svenskt 70-tal. Då vet man att det är brottslingarna som är de goda och rättsstaten som är skurkarna. Men det rör sig åtminstone inte om en skönmålning av huvudpersonen den här gången, han ställer onekligen till det en hel del för sig själv. Men det blir lite för farsartat för min smak det här, och jag tycker att filmen är betydligt mer lyckad som tragedi än som komedi, och i sina mest tragikomiska stunder är den inte så dum. Den har en imponerande energi filmen också, det får man ge den, en film gjord på ren vilja känns det som. Och nog var jag ändå hyfsat engagerad hela vägen, även om det inte är någon unik story direkt. Tvåan är ganska stark
Airikka
2016-11-20
riktigt bra! bankrånet, och upptrappningen till det, var helt fantastiskt.
Gordyal
2014-05-24
Charmig proggfilm. Bankrånet i filmens inledning är fullkomligt lysande, och filmen var uppe på en klar fyra under den första halvtimmen. Sedan mattas det av en aning, även om det är fortsatt ganska bra. Men ju längre filmen lider desto mindre roligt, bra, intressant och underhållande är den. (8+/15)
andmoreagain
2012-01-15
Sannerligen inte ett psykologiskt djuplodande mästerverk om en sleten kåkfarare som aldrig kan ta sig kragen. Det är mycket gap o skrik och väldigt förutsägbart. Men en del sköna one-liners och Weiron Holmberg förtjänar alltid en femma!
craptastic
2011-09-16
Blev aldrig så bra jag ville. Grunden var stark för en bra film... men sen svalnade det. Ville att den skulle vara elakare och mer kultig. En del goa citat men det räcker inte.
HerrArne
2009-08-05
Arg och intensiv.
Cheezle
2008-10-06
Aaaah... Weiron! Mästerverk om skitsamhället.
lavemagnus
2008-05-05
Ni har ljögit för oss! Ni har ljögit om fläktarna! Mästerligt.
Anytsyrk
2008-04-09
finns på piratebay
Visa äldre kommentarer »