Lysande utsikter
Charles Dickens klassiska roman från 1800-talet är här uppdaterad till 1980-talet och förlagd till Florida och New York. En fattig man blir kär i en rik kvinna. Namnen har ändrats från Dickens roman, men berättelsen är snarlik.

Originaltitel | Great Expectations |
Regissör | Alfonso Cuarón |
Manus | Mitch Glazer |
Genre | Drama, Romantik, 90-tal |
Skådespelare | Gwyneth Paltrow, Ethan Hawke, Robert De Niro, Chris Cooper, Anne Bancroft, Hank Azaria, Kim Dickens, Josh Mostel, Nell Campbell, Gabriel Mann, Jeremy James Kissner, Raquel Beaudene, Stephen Spinella, Marla Sucharetza, Isabelle Anderson, Drena De Niro, Lance Reddick, Gerry Bamman |
Betygsantal | 1992 |
Drama som ändå fungerar helt ok...
Nej.. har aldrig gillat Charles Dicken...
Jag har ganska blandade känslor när det gäller den här filmen. Boken är bland det bästa jag någonsin läst och jag hade hoppats att filmen skulle vara mer trogen boken än den faktiskt är. För mig är det i princip omöjligt att inte jämföra med boken (inte bara i det här fallet) och här tycker jag att man har ändrat lite väl mycket, så det är ett minus. Filmen är snarare inspirerad av boken, inte baserad på. Men bortser man från det så är det här faktiskt en väldigt bra film och skådespelarna gör väldigt bra ifrån sig.
Jag tycker mycket av berättelsen försvinner när man placerar den i modern tid och den försöker inte riktigt fylla igen det som saknas med något annat vilket gör att byxorna känns lite för stora. Kemin mellan Hawke och Paltrow fungerar okej men inte tillräckligt bra för att lyfta. Svagstabil trea.
En film som baseras på Dickens bok med samma namn. Filmen följer temat men inte den exakta historien. Det är en film som genom att den baseras på Dickens bok har ett större djup än andra filmer med romantik och den vinner mycket på alla de fantastiska skådisarna i denna film. Bra spel av Hawk, Paltrow m.fl. Jag gillar det gröna temat genom filmen.
The legend of the cock tease..
Man har väl tröttnat en del på handlingen, men denna version i en lite annorlunda tappning tycker jag nog allt står sig mycket väl.
Har man en gång sett 1948 års version i underbar svartvitt med Alec Guiness o de andra filmnoirskådisarna blir allt annat blekt. Att dessutom lämna tiden o förlägga allt till idag var ännu en grov miss. Enda som räddar denna underliga besvikelse var de Niros lilla biroll. Musiken, romantiken och kulisserna kändes bara platta tyvärr. För den som aldrig läst Dickens eller sett David Leans variant var detta kanske bra? Svårt att säga. Knapp Trea.
såg den en andra gång och till er som sågar den så försök kolla igen..
Jag är kluven. Vissa scener är ren magi, men slutet är världens antiklimax för mig.. En svag fyra får det bli, synd!