Macken

Roy och Roger stänger macken och ger sig ut i Sverige för att leta rätt på sin försvunne far.

Originaltitel Macken
Alternativ titel Macken - Roy & Rogers Bilservice
Regissör Claes Eriksson
Manus Claes Eriksson
Genre Komedi, 90-tal
Skådespelare Knut Agnred, Kerstin Granlund, Peter Rangmar, Anders Eriksson, Claes Eriksson, Per Fritzell, Jan Rippe, Magnus Härenstam, Hans Alfredson, Sven Melander, Laila Westersund, Håkan Johannesson, Charlott Strandberg, Folke Lind, Gösta Krantz, Berit Hallén, Monica Dominique, Steen Rasmussen, Tintin Anderzon, Fia Håkanson

Skapad 2019-12-11 av Stygga-Vargen
Tiderna förändras - på senare år har många populära filmer resulterat i TV-serier men en gång i tiden hände det ibland att populära TV-serier resulterade i filmer. År 1986 hade TV-serien \"M...   Läs mer »

Dream
2022-01-03
Den här skiten har börjat vissas på SVT ett par gånger med tanke på att TV4 har rättigheterna till Sällskapsresan, Beck, Göta Kanal, Stefan & Krister, Jönssonligan osv. Så får SVT hitta annan skit att visa. Men som sagt det här är 92 minuter man aldrig får tillbaka... Inte min typ av humor. Det ända roliga är Sven Melander och till han samt Magnus Härenstam gick typ hela budgeten kan man gissa Och det Skulle inte förvåna mig ifall TV4 även köper in dessa för eller senare och totalt dödar julen på 4an med ännu mer skit. Tacka dock fan att det finns streaming nu för tiden.
Ful_fisk
2021-01-13
Klassiskt försök att föra TV-serie till bioduken genom att göra det lite mer allvarligt, fast utan framgång. Faktiskt en rätt tråkig film, utan någon av Claes Erikssons klassiska ordlekar i dialogen eller andra patenterade finurligheter. Rätt lite humor överlag egentligen, vilket gör filmen ganska långdragen. Storyn leder aldrig riktigt någonvart, även ifall det hela knyts ihop rätt fint med Gött å leva på slutet. Minns att jag inte var överförtjust när jag såg den här som liten, och det lossnade inte den här gången heller. TV-serien räcker. Troligtvis Galenskaparnas svagaste långfilm.
AndersAxelsso
2021-01-05
Ja, det är inte dåligt. En stunds rätt trevlig underhållning som drar åt samma håll som Hasse och Tagefilmerna 20 år tidigare. Ibland är det samma galenskap som dyker upp och jag tycker mig ana att Claes Eriksson har tittat en hel del där. Därför är det också extra fint att Hasse Alfredsson dyker upp i en typisk Hasse Alfredssonsk roll.
KyLLo
2019-01-06
En typisk långfilm baserad på en tv-seriesuccé. Tv-serien sticker ut och är en klassiker som får vardagen på en bensinmack att bli intressant utan att man behöver vara motorintresserad eller stamkund. Den fångar också vardagliga svenskbeteenden med humor och värme. Visserligen samma skådisar i filmen, men sedan har de ersatt det unika och pricksäkra med en klyschig historia som inte har något med originalet att göra och sämre humor.
Dele
2019-01-06
Känns lite som om denna spelades in för att tv-serien hade blivit en sådan succe (även om Claes Eriksson påstått annorlunda). Handlingen har blivit i tunnaste laget och här finns mycket lite av deras annars så vanliga samhällskommentarer eller skarpa personiaktagelser. Eftersom de är sådana otroligt duktiga komiker räddas det hela ändå upp till en acceptabel nivå. Och jag blir glad av Hans Alfredson.
2018-01-17
Har aldrig varit min typ av humor...
päronanton
2017-12-23
Tv serien är ju bättre men denna är ändå väldigt fin, älskar Roy och Roger! Det är verkligen svensk historia!
2016-07-24
Faktiskt bättre än TV-serien. Klockren humor, bra skådespelare och en del bra musik också.
Djason
2015-02-13
Inte lika vass som tv-serien men fortfarande är detta en komisk svensk film med flera roliga scener. Sen kan man undra varför dancer in the dark med Björk finns med här som liknande film.
2014-11-28
Som liten älskade jag TV-serien och självklart tjatade jag så att jag fick gå och se filmen på bio. Då älskade jag också filmen men idag ser man att trots att det börjar bra så håller den inte samma kvalitè som serien. Avslutningen i ekan där de sjunger "Det ska va gött å leva" är dock underbar och jag minns att jag sjöng på den låten i veckor.