3.5
2015
Australien, USA
120min
IMDb
En apokalyptisk historia som utspelar sig i de mest avlägsna delarna av vår planet, i ett ökenlandskap där mänskligheten är nedbruten, och de allra flesta är galna och kämpar för livets nödvändigheter.
Originaltitel |
George Miller (II), Nick Lathouris, Brendan McCarthy |
Genre |
Action, Thriller, Äventyr, Science Fiction, 2010-tal |
Skådespelare |
Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Zoë Kravitz, Rosie Huntington-Whiteley, Riley Keough, Abbey Lee, Courtney Eaton, Nathan Jones, Josh Helman, John Howard (II), Richard Carter, Iota, Melissa Jaffer, Jennifer Hagan, Megan Gale, Coco Jack Gillies, Chris Patton, Stephen Dunlevy, Richard Norton, Melita Jurisic, Gillian Jones, Joy Smithers, Antoinette Kellermann, Christina Koch, Jon Iles, Quentin Kenihan |
Betygsätt |
Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal |
4936 |
Filmnummer |
112594 |
Efter att de senaste åren regisserat familjefilmer med talande grisar och animerade pingviner har George Miller äntligen hittat tillbaka. Tillbaka till den skitiga postapokalyptiska öknen fylld av ... Läs mer »
Mad Max Fury Road rivstartar i högt tempo med biljakter och actionscener. Det är fartfyllt, galet och flippat på ett fascinerande sätt. Australiensiska regissören George Miller (som även gjort d... Läs mer »
Efter tjugo år av tystnad återvänder George Miller till det biltokiga, apokalyptiska Australien. Från erfarenheter av tidigare återupplivanden som Terminator Salvation, A-team, Karate Kid och den... Läs mer »
Välgjord på alla plan, inte ett mästerverk men riktigt bra gjord. Speciellt med stunts o en gnutta realism i att man går inte helskinnad ifrån en duell. Då flertalet personer gick igenom strider med motgångar/ sår.
Glömde tydligen att betygsätta back in 15-16. Minns som helt okej, men inte alls den klassiker andra verkar se den som.
Den ensamma polisens hyllade återkomst, gestaltad av Tom Hardy. Filmen håller ett sådant tempo att inledningen känns som en upplösning och sedan ökar den. Visuellt slående är filmen också. Så detta är en filmupplevelse utöver det vanliga. De långa intensiva jaktscenerna har en frenesi i sig som är svår att hitta och uppfinnelserikedomen är stor. Det bästa är kanske att filmen inte tar sig själv på för stort allvar för hela dess utgångspunkt är såklart absurd: gör av med tusentals liter bensin för att få tag på några hundra liter (något som också gäller de andra filmerna). Denna logiska vurpa gör dock ingenting, för i en apokalyptisk tid kan ju allt hända (förutom att den kapitalistiska logiken helt försvinner).
Kul att man kan ha så olika åsikter om film! I sin genre är den oöverträffad i klippning och tempo (vann välförtjänt en Oscar i den kategorin). Full av praktiska effekter som höjer inlevelsen i en redan byggd värld (som inte känner att den behöver förklara förutsättningarna, den bara finns där som i all bra sci-fi). Total underhållning och extremt lätt att se om. Klar femma.
Som ofta med nyinspelningar och nya uppföljare är det mesta av äktheten borta. Datorgjord och sönderklippt i actionsekvenser. Dessutom malplacerade lättklädda kvinnor som inte fyller någon annan funktion än att få småkillar att höja sina betyg. För övrigt ironiskt att jag har en uträknad femma på den.
Style over substance to the MAX! Höhö. Otroligt visuellt välgjord, men ingen av Mad Max-filmerna (utom den första) handlar ju om någonting egentligen, och det märks verkligen. Först är det biljakt hit. Sedan är det biljakt dit. Och sen slank filmen ner i diket!
En dålig Mad Max. Jag ger en tvåa.
Feminismens triumf över det patriarkala hydraulimperiet. Barnavlingsfabriker och tantriarkat. Explosiv tokaction av sällan skådat slag.
En riktig käftsmäll...speciellt i 3D!
Som en remake på tvåan; vilken tur tycker jag; originalet är alldeles för bra för att få en nyinspelning. Precis som i tvåan finns det inte mycket till handling, men till skillnad från tvåan är större del av produktionen nu gjort med dator och i studio, minus för det. Jag tycker det är skönt att de inte försöker ge filmen mer handling än vad den har genom att slänga in lite skådespeleri emellanåt. Filmen är vad som visas på trailern, i två timmar. Störst minus får den för att jag inte en gång under denna dystopiska film känner att det finns lite av något. Alla verkar ha oändligt med mat, bensin, ammunition och smink; dåligt!