Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Magnus: schackgeniet


Från underbarn till schackgeni. En dokumentär om norske schackspelaren Magnus Carlsen.


Originaltitel Magnus
Regissör Benjamin Ree
Manus Benjamin Ree, Linn-Jeanethe Kyed
Genre Dokumentär, 2010-tal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 135
Filmnummer 122352

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Krille80
2017-11-03
Det var en ren slump att jag fastnade framför denna väldigt sevärda dokumentär om den fantastiske norske schackmästaren Magnus Carlsen. Hur spännande det än är att följa hans själva schackspelandet så är det onekligen hans personlighet och det påfrestande livet att nå dit som fångar mig. Man ställer sig frågor som: Hur mår Magnus?, och vad är hälsosamt för en ung människa att gå igenom för att nå sina mål?
dafreakish
2017-06-26
Intressant om den introverte men extremt imponerande schackspelaren Carlsen. Men den ställer också intressanta frågor om mänsklighet och vad som egentligen är hälsosamt eller inte. Carlsen är nog snubblande nära en diagnos av något slag.
haajen
2017-01-25
Lite för respektfull mot huvudpersonen, blir lite ytligt. Trots detta intressant om en för mig rätt okänd värld.
DYV
2017-01-22
Välgjord och intressant med så mycket videoklipp från tidig ålder, men känns som det borde kunnat gå att gräva lite djupare kring Magnus och hans förhållande till schack.
PELLE1
2016-12-30
En 3 p.g.a Magnus
Galivan
2016-12-13
Det lite som att dokumentären betraktar schackspelet som ett okänt spel med okända regler, aldrig går man in på nån detalj i själva spelet. Carlsen borde pratat mer om schack i intervjuerna. Man borde ha förklarat vad de menar med att Anand använde sig av datorgenererade schackdrag, och att han kunde spela utan att behöva tänka självständigt, hur fungerar det? Jag stör mig även på den fula och pretentiösa musiken. Det är en film om Carlsen, men grejen med carlsen är ju hur han spelar schack, vilket vi inte riktigt får reda på.
Hogman
2016-12-03
Riktigt intressant, fast jag inte är intresserad av schack.
Barneyk
2016-12-02
Det är inte direkt spännande och visst är det lite intressant men det är väldigt lite info man får på 75 minuter...
Memmem
2016-12-01
Utmärkt persontecknande dokumentär! Så här ska en dokumentär göras om en person som är speciellt duktig på någonting, i detta fall schack. Jag är inte så intresserad av schack, jag följer kanske ett parti var tionde år. Denna dokumentär handlade dock mycket mer om människan Magnus än om schackspelaren. Den börjar med privata videofilmer från när han var barn, funderingar av hans far, mor och systrar. Så småningom kommer officiella bilder från schacktävlingar för att avslutas med förberedelser för VM-matchen mot världsmästaren Anand från Madras i Indien, och allra sist naturligtvis VM-matchen i denna stad. Några matchanalyser förekommer inte, och det är bra, det skulle gjort dokumentären betydligt längre. Nu blev den lagom lång, 75 minuter. Själva filmandet är tillräckligt bra, lite skakig kamera i privatvideorna, men det tecknar ett gott porträtt av huvudpersonen. Bra översättning från norska och engelska. Betyg: 4-
Rele
2016-11-30
Magnus Carlsen är väldigt bra schackspelare men dokumentären är seg och inte så spännande. Jag ger en tvåa.
Visa äldre kommentarer »