Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Mama


Annabel och Lucas får utmaningen att fostra Lucas unga systerdöttrar som blev lämnade i skogen i fem år, men frågan är hur ensamma de egentligen var.


Originaltitel Mama
Regissör Andy Muschietti
Manus Neil Cross, Andy Muschietti, Barbara Muschietti
Genre Skräck, 2010-tal
Skådespelare Jessica Chastain, Nikolaj Coster-Waldau, Megan Charpentier, Isabelle Nélisse, Daniel Kash, Jane Moffat, Julia Chantrey, Javier Botet, Morgan McGarry, David Fox, Dominic Cuzzocrea, Diane Gordon
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1857
Filmnummer 100334

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av Stygga-Vargen
Jag håller ständigt utkik efter skräckfilmer jag missat och nyligen upptäckte jag en film från 2013 som jag inte ens hade hört talats om innan - Mama som regisserades av Andy Muschietti, mannen ...   Läs mer »

Kommentarer


StureStenhög
2020-03-21
Kul premiss som ger en lite extra twist till vad som annars är en ganska vanlig genrefilm. En hel del klichéer blir det, och det är lite frustrerande att man delvis tappar bort det goda upplägget genom stundtals hafsigt manusskrivande. Samtidigt är det stämningsfullt med en och annan riktigt lyckad scen. I Jessica Chastain har man dessutom en för genren oförskämt bra skådespelare. På en del punkter vågar den också gå lite andra vägar, men väntar man sig något utöver det vanliga, så lär man bli besviken. Det är bra Hollywood-skräck helt enkelt
Andreas_
2020-01-05
Jösses min skapare, detta var kasst, hur kan ens sånt här får bli tillverkat? verkar som att så länge det är skräck så får allt grönt ljus i hollywood, skrämmande dåligt och inte läskigt alls, kass CGI och ett manus med mer hål än i en schweizerost, man måste ju vara tappad som liten om man tycker detta är bra eller ens värt att spendera tid på, en som håller i hela filmen är skådisarna som gör sitt bästa med det skitmanus dom fått, allt annat är ett stort skämt faktiskt, undvik till varje pris är mitt tips, bespara er tiden till något annat, såvida du inte har svårt att somna, då är denna bra, perfekt sömnpiller...nej fy fan va dåligt, betyget blir en 1:a såklart.
Stygga-Vargen
2018-05-02
Var faktiskt över förväntan!

2018-01-03
Jävla skitfilm. Fruktansvärt slut och ful cgi. Jag känner mig arg efter att ha tittat på den här filmen, så dålig är den. Se något annat istället.
Rai
2017-12-11
Så jäkla fång, Nej, detta föll mig inte alls i smaken...
GodofThunder
2017-10-28
2a pga slutet (som så ofta), men läskig fram till dess
Gordyal
2017-04-12
Helt okej, om än ur ett skräckfilmsperspektiv rätt så fadd, film. Stämningen funkar och ett par scener är riktigt bra. Sammantaget någon sorts mix av ganska smart mysterium och sedvanligt korkad skräck. Underhållande om än något tjatig. (7/15)
KyLLo
2016-11-03
Det bästa är filmningen, skådespelarna och att det finns budskap, något som ofta brister i exempelvis amerikanska skräckfilmer. Men filmen fallerar på att den baseras på övernaturlighet. Utan allt hokus-pokus hade det kunnat bli något.
Jamesa
2016-04-23
Jag minns denna som helt ok, att barnen spelade mycket bra,
fabbe86
2016-01-17
Spännande premiss men det känns som scener staplade på varandra som inte för handligen framåt. Trista upprepningar. Riktigt dålig gestaltning av en rockmusiker också, faktiskt riktigt pinsam.
Visa äldre kommentarer »