Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Mamma Mia!


Filmen handlar om 20-åriga Sophie och hennes mamma Donna, som driver en taverna på en liten grekisk ö. Sofie skall gifta sig och vill att hennes pappa skall leda henne uppför kyrkgången. Enligt mammans dagbok, som Sofie tjuvläser, finns det tre möjliga pappor, så Sofie bjuder i hemlighet i sin mammas namn in alla tre till bröllopet.


Originaltitel Mamma Mia!
Alternativ titel Mamma Mia! The Movie
Regissör Phyllida Lloyd
Manus Catherine Johnson
Genre Komedi, Romantik, Musikal, 2000-tal
Skådespelare Meryl Streep, Amanda Seyfried, Colin Firth, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård, Dominic Cooper, Julie Walters, Christine Baranski, Philip Michael, Juan Pablo Di Pace, Ashley Lilley, Rachel McDowall, Enzo Squillino Jr, Chris Jarvis, Niall Buggy, George Georgiou
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 18201
Filmnummer 58286

Recensioner

Skapad 2019-12-15 av niklasringdahl
Om du levt hela livet utan att veta vem din pappa är och just är i färd med att gifta dig på en soldränkt grekisk ö – vad gör du? Naturligtvis lyckas du snoka rätt på mammas dagbok från cir...   Läs mer »

Skapad 2019-12-13 av Redwood
Mitt första impulsbiobesök i år (jag besöker sällan bio på impuls) var Mamma Mia. Jag lämnade biografen med en positiv eftersmak. Mamma Mia är sommarens \"nästansvenska\" storfilm. Ja, för ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-09 av Rollywood
En musikal baserad på musiken av låtskrivarna Benny Andersson och Björn Ulvaeus. I regi av Phyllida Lloyd och nominerad till två Golden Globe. Sophie (Amanda Seyfried) och hennes blivande make S...   Läs mer »

Skapad 2019-12-09 av Matewan
Först ett par klarlägganden; • Jag gillar musikaler. • Jag gillar inte ABBA. • Jag anser att i en bra musikal ska sångtexterna vara en del av handlingen. Helst också föra handlingen vidare. ...   Läs mer »

Kommentarer


Spook
2023-05-23
Gillar musikaler. men efter att ha sett ex. sound of music och la la land så är denna väldigt pinsam. Dåligt manus, överspelande skådisar. Dock bra låtar, men det räddar inte filmen. Dock kul med cameos från Björn och Benny. Sedan undra jag varför man ger sig ut på havet i en liten skuta, mitt i natten utan lanternor!?
RexRegis
2022-05-20
Filmen får en 4a bara för musiken, handlingen är tramsig och håller inte ihop, men musiken gör det hela till en trevlig filmstund. En svag 4a.
smichael
2021-12-06
Skämskudde deluxe
Ghostface
2020-11-08
Gillar man musikaler antar jag att man får sin dos här, det blir dock aldrig tråkigt när Pierce Brosnan är med i leken.
yrkeschaufföre
2019-01-02
Blurayn ligger i hallen men jag orkade inte gå å hämta den utan såg den med reklam.... tror att det är första gången jag ser den efter att ha sett tvåan, tyvärr gillar jag prequel-delen och sitter nu å stör mig på det som inte stämmer med den, men fyran får vara kvar.
Rai
2018-10-26
Lika usel som skum film!!!
bnw
2018-08-09
Jag vet ingen annan film som är så cringe som den här. Varför springer de hela tiden? Varför har de inte anlitat musikalartister utöver Julie Walters och Christine Baranski? (De flesta klarar sig riktigt bra, men det är alltid "för att vara...") Den är så mycket som en parodi på musikal eller som om någon som inte riktigt vet vad en musikal är har gjort den utifrån nån sorts beskrivning. Jag skrev ner massvis av sågningspunkter när jag såg den, men jag tappade bort dem, så det får räcka så här. Slutligen: Varför i helvete simföttersdans??
haajen
2018-08-07
Sänker betyget ett snäpp efter att ha sett del 2 som är en mer välgjord film om än lite mer urvattnad vad gäller låtvalen.
saffecool
2018-07-30
Tvåan är mycket bättre, faktiskt.
karlmats
2018-07-26
En ganska tramsig ursäkt för att få spela lite ABBA-låtar. Trots att jag inte är något direkt fan så är det ju låtarna som är höjdpunkten. Story finns det inte riktigt men alla inblandade verkar iaf ha haft roligt under inspelningen. Dock är det väl egentligen ingen film det här och 2an är ganska snäll.
Visa äldre kommentarer »