Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Mamma, pappa, barn


En komedi om den lyckligt gifte vägarbetaren Jonny som lever ett lugnt och stabilt liv tillsammans med sin fru Sara och deras ettårige son Lucas. Jonny är pappaledig och ägnar sina dagar åt sonen och planerandet av ett husbygge på en tomt som Jonny och Sara fått i present av Jonnys föräldrar. Men då Jonny under sin pappaledighet träffar och intresserar sig för den mammalediga översättaren Rebecka vänds Jonnys tillvaro upp och ner. Både Jonny och Rebecka inser snart att det handlar om någonting mer än en tillfällig flirt. Jonny ställs inför valet mellan att fortsätta leva med sin fru Sara eller istället börja om med Rebecka och rasera allt han och Sara byggt upp tillsammans.


Originaltitel Mamma, pappa, barn
Regissör Kjell-Åke Andersson
Manus Santiago Gil
Genre 2000-tal, Drama, Romantik, Komedi
Skådespelare Torkel Petersson, Maria Bonnevie, Åsa Persson, Sven Nordin, Mona Malm, Ingvar Hirdwall, Anna Wallander, Sven Ahlström, Ulla-Britt Norrman, Robin Johansson, Ella Kihlberg, Hackim Jakobsson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1105
Filmnummer 15469

Recensioner

Skapad 2004-02-20 av Loomis
Det här kan vara en blivande klassiker, ett måste för alla nyblivna småbarnsföräldrar. Det är regissören Kjell-Åke Andersson som senast gjorde det mycket underskattade familjedramat ”familje...   Läs mer »

Kommentarer

Filmfantast86
2017-10-10
Småtrevlig film
Rai
2017-09-29
Bara ett enkelt Nej!!!
Gordyal
2014-04-27
Den här filmen har gjorts ett otal gånger de senaste tjugo åren. Ett stil- och tidstypiskt svenskt relationsdrama. Vissa scener är läskigt klockrena, andra bjuder på skratt, men mest lullar det bara på. Inte dåligt, aldrig tråkigt och inte ett uns nytt under solen. Rekommenderas åt alla som gillar svensk relationsfilm i mittfåran - där håller den definitivt måttet. (6+/15)
linn-97
2012-12-05
otroligt mysig film! den är verkligen bra underhållning!
Aven
2012-09-23
Sånt här gör svensk film rätt bra, även om vi sett det tusen gånger nu. Det är ångest, lite skoj, och ja, väcker känslor. Sedan har ju Torkel Petersson bara ett enda ansiktsuttryck och Maria Bonnevie går mest runt och ser snygg ut. Men ett godkänt drama.
Xenox
2012-07-14
Ganska meningslös, men den går att titta på.
Gigi1943
2012-02-13
Nehej, vet man vad! Detta var ett pinsamt stycke vardagsrealism som jag verkligen hoppas INTE bygger på en sann historia, en karl som faller i farstun för en söt tjej bara för att han har tråkigt som pappaledig (eller har han bara brist på karaktär). Om det ändå hade slagit gnistor om de otrogna paret, då hade jag kunnat förlåta, men Torkel är ju så träig så man tror han driver med oss. Hur kan en tjej falla för den tråkmånsen utan vare sig charm eller apeal. Suck, den kan bara inte få mer än en 2:a - och då är jag SNÄLL!
jvlaskit
2010-09-14
Helt okej underhållning =)
Elizadushkufan
2010-06-30
"mamma ska bort
Elizadushkufan
2010-06-30
Bättre film än väntat. Ganska mysig "mamma Dock lite väl mycket svordomar, det drar ner filmen lite. Annars är vissa scener riktigt knäppa så det blir roligt...