Mamma tar semester

Karin är hemmafru och bor med sin arbetskrävande familj - äkta maken Ragnar och två söner. En dag överraskas hon av besök av sin syster från Stockholm. Systern ger Ragnar en rejäl utskällning, hon tycker han behandlar Karin som en slavinna. Systern övertalar Karin att följa med till Stockholm för att få lite semester.

Originaltitel Mamma tar semester
Regissör Schamyl Bauman
Manus Arthur Spjuth, Sven Björkman, Schamyl Bauman, Elsa Appelquist
Genre 50-tal, Drama
Skådespelare Gerd Hagman, George Fant, Gaby Stenberg, Karl-Arne Holmsten, Stig Järrel, Torsten Lilliecrona, Mona Malm

KyLLo
2017-05-23
Fina tidstypiska bilder och en annorlunda inledning.
mammene
2012-08-03
En enkel, trivsam och ganska oförarglig film om könsroller. Även om ämnet kan vara känsligt i dessa dagar så löser man det här med finess och glättighet och det fungerar mycket bättre. Snyggt filmad.
HerrArne
2012-02-13
Börjar trevande men tar sig fint. Svag trea.
yrkeschaufföre
2010-02-16
Jag såg den för alla kända skådespelare men den var riktigt bra.
kennert
2010-02-08
Småtrevlig.
TobiasRydén
2008-01-12
Underhållande, men inget speciellt. Torsten Lilliecrona och Stig Järrel briljerar förstås som vanligt.
DavidBowie
2007-05-07
Varför står inte Torsten Lilliecronas namn med i skådespelar-listan? Han bär ju upp hela filmen! Han överraskade mig väldigt, jag har bara sett honom i rollen som Farbror Melker.
Bond26
2007-05-05
småcharmig film, som man kan se max 2ggr i livet...men filmen har ju med Karl-Arne Holmsten, de 'är guld värt
*My
2005-01-30
Av någon anledning så skrattade jag högt flera gånger. Töntig men bra.
ekmanälskaren
2005-01-26
Ovanligt realistisk. Dock lite tillrättalagt slut.