Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Mammut


I en lyxvåning i New York bor det unga paret Ellen och Leo och deras åttaåriga dotter Jackie. Leo är skapare av en framgångsrik spelsajt på nätet och har ramlat in i en värld av pengar och stora beslut. Ellen är kirurg och jobbar med att rädda liv. Båda föräldrarna är uppslukade av sina arbeten, och dottern Jackie umgås mest med familjens filippinska barnflicka Gloria, något som får Ellen att börja tvivla på sina livsval. När Leo åker på en affärsresa till Thailand påbörjas ett förlopp som får dramatiska följder för alla inblandade.


Originaltitel Mammoth
Regissör Lukas Moodysson
Manus Lukas Moodysson
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Tom McCarthy, Gael García Bernal, Michelle Williams, Sophie Nyweide, Marife Necesito, Perry Dizon, Martin Delos Santos, Maria Esmeralda del Carmen, Nuttamonkan Srinikornchot, Jan David G Nicdao
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3867
Filmnummer 65044

Recensioner

Skapad 2019-11-19 av bluevelvet
Paret Leo (Gael Garcia Bernal) och Ellen (Michelle Williams) bor i en lyxvåning i New York tillsamman med sin dotter Jackie (Sophie Nyweide) och Barnflickan Gloria (Marife Necestio). Leo bedriver en ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-17 av weng-weng
När Moodysson och parhästen producenten Lars Jönsson återvänder är det med en stor produktion och internationella namn i rollistan. Dessutom siktar manuset bredare än tidigare, och stora delar ...   Läs mer »

Kommentarer


fisk0
2019-10-15
Som Roswall säger når den inte hela vägen fram, men tycker den lyckas tillräckligt bra för att vara värd en svag 4:a. Känns som ett kritiskt svar på "Babel", men fegar ur lite från att verkligen ta ställning. Hade kunnat ta i hårdare med parallellerna till både "Lilja 4-ever" och "Ett hål i mitt hjärta".
alexafshar
2019-05-24
Imponerande bra!
symbiosis
2015-10-22
Skulle ju kunna va rätt bra, den är nära, men filmen funkar aldrig riktigt. Kanske inte tillräckligt genomarbetad. Vet inte om hans filmer brukar va så genomarbetade iofs, Lukas kanske bara hamnat i fel miljö här.
Roswall
2015-10-19
Det finns mycket intressant stoff här. Tema mödraskap, tema låta-andra-ta-hand-om-mina-barn etc. Den kalla och hårda tonen känns trovärdig men någonstans når det inte hela vägen fram till mig.
mylar
2015-10-18
Jag tror att Moodysson såg Lost in Translation och tänkte "den filmen vill jag också göra, fast annorlunda". Sedan gjorde han filmen men med känslan ersatt av banal historia istället. Jag kände mig mest uttråkad och kände inget för rollfigurerna.
Memmem
2015-10-18
Denna utmärkta Lukas Moodysson-film handlar bland annat om barns längtan efter att få umgås med föräldrarna. Tre sådana fall dyker upp, en där föräldrarna bor med barnet men har för mycket att göra med sina jobb, och två fall där modern måste jobba i en annan världsdel respektive en annan stad. Den visar också föräldrarnas längtan efter sina barn och oro över att inte vara en bra förälder. Det hela utförs bra med fina skådespelarinsatser och bra bilder. Manuset skulle kunna vara lite mindre omfattande och filmen något kortare. Musiken var inte så bra, men inte heller irriterande. Betyg: 4-
Spook
2015-03-11
jadu... den här filmen var helt meningslös. störde mig på dottern som spelade väldigt pretentiöst hela tiden. Var hela soundtracket från the knives eller? Ingen musik i filmen passade till någon av scenerna. för lång, för tråkig, för icke lukas moodysson-aktig...
AlbertSpica
2015-01-05
Skärpning Lukas.
fantomen
2014-11-04
För lite Papputar (ba-dum-tss!)
Hompen
2014-09-07
Den var okej, kanske, lite seg efter en timme, men händer lite sista halvtimmen. Skulle kunnat klippas ner en halvtimme.
Visa äldre kommentarer »