Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Man on Fire


I Mexico City svär en före detta CIA-agent att hämnas på dem som utförde ett fruktansvärt missdåd mot den familj han var anlitad för att skydda.


Originaltitel Man on Fire
Regissör Tony Scott
Manus Brian Helgeland
Genre Drama, Action, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Denzel Washington, Dakota Fanning, Radha Mitchell, Marc Anthony, Christopher Walken, Rachel Ticotin, Giancarlo Giannini, Mickey Rourke, Gustavo Sánchez Parra, Jesús Ochoa, Gero Camilo, Mario Zaragoza, Angelina Peláez, Norma Pablo, Heriberto Del Castillo
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 10571
Filmnummer 19048

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av
Hämnd har länge varit ett favorittema på vita duken, inte minst inom hollywoodfilmen. Hur många gånger har vi inte sett en ensam hjälte ta lagen i egna händer för att rädda världen, befria n...   Läs mer »

Skapad 2019-11-29 av santiago
Jag har aldrig haft migrän. Dock har jag hört från andra att en arg migrän är som att stoppa ner huvudet i en fritös samtidigt som man lyssnar på dödsmetall på högsta volym. Efter att ha tit...   Läs mer »

Skapad 2019-10-30 av Shaun
Creasy (Denzel Washington) är en tyngd man, med bakgrund som CIA-agent och med många lik på sitt samvete, som han högst ångrar. Av den anledningen super han bort skallen och läser bibeln för at...   Läs mer »

Skapad 2019-10-29 av Thomas.P
Det finns få filmer som har allt, ännu mer sällsynt att filmer faktiskt engagerar på en personlig nivå. Man on fire tar upp ett mycket obehagligt tema; kidnappning och den ohållbara situation so...   Läs mer »

Skapad 2019-10-29 av Ersk
En alkoholiserad och levnadstrött före detta mordmaskin från USA (Denzel Washington) tar ett extraknäck som livvakt i Mexico. Hans uppgift är att skydda ett barn. Barnet ifråga (Dakota Fanning) ...   Läs mer »

Skapad 2019-10-29 av paycheck
Man On Fire handlar om John Creasy (Denzel Washington), en försupen gammal militär som fått i uppdrag att vara livvakt åt en rik familjs (mamma och pappa är Radha Mitchell och March Anthony) dott...   Läs mer »

Skapad 2019-10-29 av krufo
Mexico City är en farlig stad. Faktum är att hela Latin- och Sydamerika är farligt eftersom folk kidnappas i parti och minut. Endast 30% av offrena överlever, får vi veta under förtexterna. Med ...   Läs mer »

Kommentarer


WillyV
2019-02-10
Svag fyra. Jag berördes iaf. Plus gillade Scotts val kring actionscenerna.
DYV
2018-07-13
Effektiv berättad, med bra driv och framåtrörelse. Dock framstår Denzel Washingtons karaktär som en variant av en terminator och realism/trovärdigheten måste verkligen ifrågasättas. Lite för mycket hollywood helt enkelt. Sen är det ett återkommande musikstycke som är lite väl lik "Gladiators signaturmelodi".
deswhip
2017-09-02
Såg filmen igen och känner att jag måste uppgradera mitt betyg och komplettera min kommentar nedan. Jag tycker filmen är otroligt bra! Förutom Denzel's insats som är helt outstanding, han är en ostoppbar naturkraft! Så är övriga skådespelarinsatser också mycket bra och castingen klockren. Filmen är ju i sig en brutal historia, ändå är den väldigt vackert filmad och musiken är stämningsfull, hög konstnärlig nivå! Slutet är stilfullt hopknutet. På vigilantetemat är filmen det bästa som gjorts. T.o.m. titeln är perfekt!
RustyFilm
2016-12-10
Kidnappnings thriller gjord med frodiga färger nästan övermättade, snyggt. Det bildmässiga är alltså spännande medan handlingen däremot är ganska så förutsägbar och konstlad. Filmens huvudkaraktärer är väldans överdrivna och övertydliga. En ganska så medelmåttig thriller-action .
Stygga-Vargen
2016-11-12
Filmen är ganska hoppig men annars är den väldigt bra.
Jamesa
2016-09-04
Inte å dum. Walken borde fått mer utrymme.
deswhip
2016-08-09
Vissa skådisar har en naturlig auktoritär no bullshit ledarkarisma. Denzel är en av dem, han är grymt cool.
Tatty
2016-05-28
Jätte bra och spännande film med Denzel Washington som gör rollen jävligt bra! Likaså Dakota Fanning.
Adoniram
2016-05-18
Denzel Washington och Christopher Walken i god form men hackigt manus och tveksam sens moral på slutet.
Christiansen14
2016-05-03
Denzel är svinarg. Bra.
Visa äldre kommentarer »