Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Måndagar i solen


I en kuststad i norra Spanien där det en gång var febril industriell aktivitet råder numera ett dystert lugn. En grupp arbetslösa varvsarbetare söker hålla modet uppe trots att deras roller som brödvinnare sedan länge bytts ut mot dagdrivarnas. Ett ströjobb här och där hjälper temporärt, annars har de lite eller inget att luta sig mot, bara sig själva. Och det faktum att det alltid kommer en ny måndag.


Originaltitel Los Lunes al sol
Alternativ titel Mondays in the Sun
Regissör Fernando León de Aranoa
Manus Fernando León de Aranoa, Ignacio del Moral
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Javier Bardem, Luis Tosar, José Ángel Egido, Nieve de Medina, Enrique Villén, Celso Bugallo, Joaquín Climent, Aida Folch, Serge Riaboukine
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 242
Filmnummer 9880

Recensioner

Skapad 2007-02-11 av Camla
Hur hanterar män olika livskriser? Måndagar i solen kan vara ett bra svar på den frågan . Inledningsscenen är väldigt stark. Demonstranter och poliser i ett stort upplopp och vi förstår gena...   Läs mer »

Kommentarer


foppa99
2015-02-05
Lite småkul.bra skådespeleri , men mig ger den för lite på de flesta plan: underhållning, eftertanke bla.
Snah
2014-09-21
Typisk arbetslöshetsrulle. Javier Bardem är guld!
Hengman
2013-07-14
Angelägen, men förbenat tråkig :/
Filmguden911
2013-02-21
Riktigt bra. Full av humor trots en i övrigt ganska allvarlig tongång. Finfint skådespel och Bardem är som vanligt helt briljant.
WillyV
2012-09-15
Fungerar som socialrealism och som en skildring av arbetslöshetens tristess och alkoholmissbruk. Filmen blir i sig rätt seg, då personernas vardagar bara är upprepningar på samma tema och då den tyngre tragiken (med något undantag) inte är poängen. Däremot finns det några scener som är skarpare, oftast med esset Bardem i fokus. Övriga, med undantag av den uttrycksfulle och nedbrutne José (Luis Tosar), är i det närmaste statister runt om Bardems svinige och egocentriske Santa.
Bomaniac
2012-07-17
Riktigt bra karaktärsspel från alla skådisar! Inte lika övertydlig och förutsägbar som många amerikanska filmer brukar vara.
Quartz
2010-08-31
är helt med "resegaranti"-kommentaren. känns lite tråkig och tom från början men sen sugs man in i filmen mer och mer. javier bardem är ju alltid bra, men tycker övriga kumpaner i arbetslösheten var kanon också. särskilt luis tosar. lite MER om alla karaktärer och deras liv, önskningsvärt dock. med andra ord; lite högre tempo och kanske några spelminuter till.
kennert
2010-04-11
Överraskande bra.
el_bocadillo
2010-01-23
Knappast särskilt uppåt, men väldigt bra.
KillerPutte
2009-09-23
(rek.4) Mycket i denna film handlar om Javier Bardem, som har en enorm utstrålning och är han inte lite lik dansken Kim Bodnia? Hursomhelst så är detta ett mycket berörande drama, som sätter arbetslöshetsproblematiken under lup med hjälp av ett gäng gamla varvsarbetare. Svårigheter med att komma tillbaka till arbetslivet, att hålla ihop relationer och känslan av skam. Men det är också en film som lyfter upp kamratskapen och vänskapen männen emellan, för när allt kommer omkring vad är det egentligen som är viktigt här i livet?
Visa äldre kommentarer »