Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Mangrove


Historien handlar om Frank Crichlow vars karibiska restaurang var en populär samlingsplats för Notting Hills invånare. Trött på polisens ständiga razzior styr Frank upp en fredlig protest, som leder till att nio personer grips.


Originaltitel Mangrove
Alternativ titel Small Axe
Regissör Steve McQueen (III)
Manus Steve McQueen (III), Alastair Siddons
Genre Drama, 2020-talet
Skådespelare Shaun Parkes, Letitia Wright, Malachi Kirby, Rochenda Sandall, Jack Lowden, Sam Spruell, Gershwyn Eustache Jnr, Nathaniel Martello-White, Richie Campbell, Jumayn Hunter, Gary Beadle, Richard Cordery, Alex Jennings, Derek Griffiths, Jodhi May, Llewella Gideon, Tahj Miles, Michelle Greenidge, Tayo Jarrett, Thomas Coombes, Joseph Quinn, Samuel West
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 98
Filmnummer 139016

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Barneyk
2021-10-07
Stark trea. Den lyfter aldrig riktigt ordentligt och den känns både lite väl för tillrättalagd och sådär på riktigt samtidigt. Jag tycker filmen hade behövt välja ben att stå på lite bättre där. Men Steve McQueen har en makalös förmåga att skapa liv i karaktärer och små världar och det lyckas han verkligen med här. Det är en stark trea och fyran är nära. Men inte hela vägen.
Ghostface
2021-10-06
Filmen är fylld av de schabloner och stereotyper som gör filmupplevelsen platt. De svarta offren mot de sadistiska vita poliserna gör filmens persongalleri tämligen platt och svårt att känna något för. Detta balanserar på gränsen till en 1a.
Ful_fisk
2021-04-08
I många fall rätt identisk med The Trial of Chicago 7, vilket känns lite märkligt sådär när denna kommer ut ett halvår senare. Men överlag ett stabilt rättegångsdrama om orättvisor. Inget storverk på något sätt dock, och skådespeleriet känns överlag ganska överspelat. Ska bli spännande att se nästa delar i sviten i alla fall.
Tonti
2021-03-03
Gör det kanske lite lätt för sig i användandet av rättegångsfilmens förutsägbara dramaturgi, men det finns ändå gott om liv och starka ögonblick här. Starkt betyg.