Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Mannen från vidderna


Shane, en mystisk främling, anländer till en dal med nybyggare. Han hamnar genast i konflikt med den lokala ranchägaren då han börjar arbeta hos en av nybyggarna.


Originaltitel Shane
Regissör George Stevens
Manus A B Guthrie Jr
Genre Drama, Western, 50-tal
Skådespelare Alan Ladd, Jean Arthur, Van Heflin, Brandon De Wilde, Jack Palance, Ben Johnson, Edgar Buchanan, Emile Meyer, Elisha Cook Jr, Douglas Spencer
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 323
Filmnummer 12911

Recensioner

Skapad 2019-12-12 av Teolinda
Filmen Shane, eller Mannen från Vidderna som den tydligen heter på svenska är en klassisk westernfilm från 1953. Shane (Alan Ladd) är en mystisk främling som kommer förbi en liten gård och s...   Läs mer »

Kommentarer


hsimpson
2019-12-26
Seg som sirap, med platta karaktärer och en unge som man bara sitter och hoppas ska stryka med. Miljöerna är snygga, men annars var det tyvärr inte mycket att hänga i granen.
atroxa
2019-03-05
Bra, men att ungen fick en oscarsnominering är ett mysterium inlindat i en gåta.
Ful_fisk
2017-01-12
Godkänd västernfilm, men utan några som helst överraskningar. Ungjäveln var jobbig som fan, medan Jack Palance var en grym skurk. Men tyvärr verkar det som att En plats i solen är George Stevens enda riktigt stora film (fast jag är lite svag för Jätten också).
Barneyk
2016-06-06
Väldigt klassisk typ av Western. Inte på det särskilt bra sättet.
mammene
2016-05-25
Nära fyran, men det blev lite på gränsen till banalt ibland, men samtidigt en fin skildring av vänskap, kärlek och heder och att det fanns en gråson mellan de som ville ha ett liv och de som ville förstöra, det var inte riktigt svart eller vitt. Många verkar irritera sig på den lille förnuftige Joey, visst blev han lite för mycket ibland, men han gjorde sin roll lite extra. Otroligt vackert foto får jag lägga till.
origC-J
2016-03-20
En tvättäkta amerikansk västern av klassiskt snitt. Inga överraskningar nånstans: de goda är goda och de onda är härligt onda. Och med typisk amerikansk kluvenhet inför våld, det är otrevligt men okej egentligen... Svag fyra.
Krille80
2015-01-06
Jag läste mycket positiva saker om Shane(1953) innan jag såg den men jag måste säga att jag inte finner mig till rätta här. Filmen drar ibland lite för mycket åt familjefilm när jag ser detta och karaktärerna fungerar inte fullt ut. De goda karaktärerna blir för mycket goda och de onda karaktärerna blir för lite onda. Jack Palance ser och agerar dock skönt ond men ändå köper jag inte hans karaktär. 2+
Flonk
2014-03-20
Man har bara lust att sänka ungen, vidrig och irriterande. Filmen är klart godkänd men står sig inte mot de tyngre western-filmerna.
Lawton
2013-11-20
niin: jag hade liknande tankar. ungen är den riktiga boven.
niin
2013-08-10
om ungen blev skjuten i huvudet så skulle denna få en femma
Visa äldre kommentarer »