Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Mannen med den gyllene pistolen


Scaramanga är världens bäste och högst betalde lönnmördare. Han tar en miljon dollar per uppdrag. När en kula av rent guld med "007" ingraverat upptäcks, blir det en jakt på liv och död när Bond ger sig efter Scaramanga - som samtidigt jagar Bond. En sak kommer att bli avgörande i duellen mellan de båda, den gyllene pistolen.


Originaltitel The Man With the Golden Gun
Regissör Guy Hamilton
Manus Tom Mankiewicz, Richard Maibaum
Genre Action, Thriller, Äventyr, 70-tal
Skådespelare Roger Moore, Christopher Lee, Britt Ekland, Maud Adams, Hervé Villechaize, Clifton James, Richard Loo, Oh Soon-Tek, Marc Lawrence, Bernard Lee, Lois Maxwell, Marne Maitland, Desmond Llewelyn, James Cossins, Carmen Du Sautoy
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8357
Filmnummer 357

Recensioner

Skapad 2019-11-24 av annihilat0r
[-]\"The Man With the Golden Gun\" är utan tvekan den bästa Bondfilmen hittills i filmserien. Alla viktiga bitar existerar och fungerar, vilket gör helhetsupplevelsen klassiskt skön.[*] Här exi...   Läs mer »

Kommentarer


päronanton
2019-09-27
Riktigt bra!
karlmats
2019-03-01
Ett ganska svagt tillskott till serien. Moores one-liners är oftast usla och nog må det vara lite kul med en svensk bondbrud men Britt Ekland är verkligen värdelös som skådis. Fightscenerna är inte heller imponerande och det finns egentligen ingenting kreativt från Q heller så som man är van vid. Den amerikanska rasistsheriffen är tillbaka och ska säkerligen bidra med nån form av comic relief på papperet. Vet inte om det bara har åldrats dåligt eller om det var en värdelös idé till att börja med. Det enda positiva är väl Scaramanga själv men även han hade kunnat utvecklas mer och den utveckling han väl får tar honom helt åt fel håll, istället för att komma närmare hans psyke blir han en bondskurkskarikatyr mot andra halvan av filmen utan att egentligen ha några förutsättningar för det. Det känns verkligen som att anledningen är att det är ett trött manus som är alltför fokuserat på hur en Bondfilm "ska vara" istället för att våga prova nåt nytt. Nej den här glömmer vi och blickar framåt. En någorlunda stabil 2a ändå.
Zebulonm
2017-09-11
Sämre än leva låta dö. Bilhoppet är grymt. Men vad ska den smerikanske snuten från leva låta dö in i filmen o göra......
Jamesa
2017-07-10
Normalt snitt av gammal Bond.
fridenpaden
2017-06-30
The man with the golden dödslaser. Varför ska alla bondskurkar ha dödslasrar? De borde veta att det går åt skogen när Bond är i närheten.
idd
2016-05-28
Mycket bättre än Live And Let die men Roger Moore som Bond är alltför flamsig och till å med ännu mer sexistisk än vad connery-rullarna var... Trots Lee, Ekland och Adams blir det inte inte så fantastiskt som det borde ha kunnat bli!
labi
2016-03-05
OK, den är snäppet bättre än "Leva låta dö", men det här är den tredje tämligen usla bondfilmen på raken efter LLD och "Diamantfeber". Dvärgar, korkade blondiner, djonkgöka och så återkommer den ofattbart värdelösa karaktären JW som verkligen vet hur man sänker en film. Nej, the only way is up efter dessa år av ökenvandring i det tidiga sjuttiotalet. Ett plus för kul biljakt med spektakulär bropassage dock.
Starkbröl
2015-08-06
Pol Put har hajat grejen! Men annars: Trist Bond, väldigt olik boken, med det sedvanliga globetrottandet och nedbäddandet av kvinnor med hjälp av endast två meningar. Ekland porträtterar tydligen någon slags idiot, och gör det mycket övertygande. Saruman är okej men ges inte mycket att jobba med.
kervisch
2015-06-05
4 av 5. Grymt bra film.
Krille80
2014-11-07
En av dom bästa Bondfilmer som gjorts. Roger Moore gör en lysande insats som agent 007 och Christopher Lee är strålande som skurken Scaramanga. Att både Maud Adams och Britt Ekland är med i filmen och gör bra ifrån sig i sina roller gör inte filmen sämre. Höjdpunkten i filmen är duellen i slutet där bond gör en listig manöver. 3+
Visa äldre kommentarer »