Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Mannen med kastknivarna


Innan poeten Ramirez dog gömde han 3 miljoner dollar i guld. Dessa pengar var tänkta att användas till revolutionen i Mexico men en sådan mängd pengar lockar givetvis till sig alla traktens bovar och banditer.


Originaltitel Corri, uomo, corri
Alternativ titel Run, Man, Run, Big Gundown 2: Run, Man, Run
Regissör Sergio Sollima
Manus Sergio Sollima, Pompeo De Angelis
Genre Western, 60-tal
Skådespelare Tomas Milian, Donald O'Brien, John Ireland, Federico Boido, Linda Veras, Chelo Alonso, José Torres, Marco Guglielmi, Luciano Rossi, Nello Pazzafini, Gianni Rizzo, Dante Maggio, Umberto Di Grazia, Noé Murayama, Attilio Dottesio, Orso Maria Guerrini
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 91
Filmnummer 15318

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


BjörnBandhund
2022-02-19
Skön lördagsunderhållning! Snyggt foto, bra musik och mycket roliga infall. Efter The Big Gundown och Face to Face var detta dock ett rejält nerköp. 3+/5.
StureStenhög
2016-11-21
Småkul western med den rätta spaghettikänslan. Det är en ganska kreativ rulle med flera roliga idéer längs vägen, där den kanske mest minnesvärda scenen är den med väderkvarnen. Man lyckas också bra med att balansera alla olika aktörer, för de är många, och även om man ibland blir tvungen att påminna sig själv om vem det just var som dök upp, så blir det aldrig direkt rörigt. Musiken är dessutom väldigt medryckande. Men trots att humorn är ganska lyckad överlag, så drar filmen lite väl mycket åt komedihållet för min smak, och så är den tyvärr alldeles för lång. Jag kände alltmer att jag tröttnade med tiden. Men visst grejar den fortfarande en trea
dudson
2013-11-02
Rätt flamsig men rätt skön spagge western. räddas till stor del utav Milans charm och utstrålning
fangi
2011-08-29
Ganska rolig men väldigt långsam första del. Tog sig mot slutet och avslutades bra. Kändes dock som om de enda de gjorde var att rida ;)
mugabe
2010-05-14
Rolig, men knappast minnesvärd, spaghettirulle. Hade tjänat på ett mer varierat soundtrack, och om Klaus Kinski varit med.
Ronnyäpple79
2010-02-17
Håller med om att första halvan var klen, som ett dåligt matine äventyr, alldeles för mycket tramsig humor. Milians karaktär känns en speedy gonzales figur. Det var ok i the big gundown när han var en side kick åt lee van cleef. Men som huvudroll blir det för mycket. Det var nära att jag stängde av där ett tag. Men som tur är drar filmen igång i andra akten. Den går från en svag 2a till en 3a.
NHL
2007-11-30
Milian spelar den lite halvdumme men sympatiske "Cuchillo" (kniven) som är en hejare på kastknivar. Ett vapen han tar till som sista utväg. En hel del politiska undertoner i filmen. Huvudlåten som är skriven av Ennio Morricone (officiellt av Bruno Nicolai) blev tydligen en flitigt spelad låt i slutet av 60-talet bland vänsteraktivister runt om i världen. Milian är en grym skådis, men här så tycker jag att hans lättsamma porträttering av Cuchillo inte riktigt passar in alla gånger. Gillar duellen mellan kniv och pistol. Snyggt genomfört.
Krantzylvania
2007-11-12
Men Humorn förstör en del, andra halvan är klockren men de n är lite dryg i början..
Krantzylvania
2007-06-26
Grym politisk och äventyrlig western
Andy_B
2005-01-25
Liberta!
Visa äldre kommentarer »