Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Mannen på tåget


Milan är en äventyrstrött gangster. Manesquier är en pensionerad lärare som lever ensam i ett stort hus. De råkar mötas en dag och Manesquier bjuder hem Milan. Trots sina skillnader dras de båda männen till varandra i en ömsesidig respekt. Milan skulle gärna byta sin vardag mot Manesquiers lugna tillvaro. Manesquier i sin tur fantiserar om att få leva Milans liv med faror och äventyr. Inom tre dagar kommer de båda att tvingas konfronteras med döden, Manesquier i en hjärtoperation och Milan i ett bankrån. Med insikten om hur lite tid de har kvar börjar de båda männen fantisera om livet som de skulle kunna ha haft...


Originaltitel L’Homme du train
Alternativ titel The Man on the Train
Regissör Patrice Leconte
Manus Claude Klotz
Genre Drama, Komedi, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Jean Rochefort, Johnny Hallyday, Jean-François Stevenin, Charlie Nelson, Pascal Parmentier, Isabelle Petit-Jacques, Alain Guellaff, Nelly Borgeaud, Edith Scob
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 451
Filmnummer 8409

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


stgurgel
2015-01-04
melankolisk vänskap fångar filmens innehåll bra
karlmats
2014-07-27
Jag har väldigt svårt att bestämma mig men till slut får jag väl vara snäll då, det är ju trots allt en väldigt väl genomförd film som illustrerar manlig vänskap på ett avskalat och melankoliskt vis. Två vilsna själar som funderar på livet de kunde ha haft. Tempot är lågt, allt får ta sin tid och det är nånting väldigt rofyllt över händelseutvecklingen, jag gillar också hur man inte riktigt försöker att göra karaktärerna lättare att tycka om än vad de förtjänar. En svag 3a, det griper inte riktigt tag i en som jag hade önskat, men alltför mycket kvalitet för att jag skulle ha hjärta att avrunda nedåt denna gång.
smekaren
2011-09-26
Fin. Johnny alltså, överraskande bra på att agera.
LaszloKovacs
2010-05-13
När Rochefort småputtrar fram på autopilot börjar det påminna om en reklamfilm för nån konjak
MrsSmiths
2009-11-16
Jag fullkomligt älskar miljöer och scenografi. Och vem vill inte bo i ett hus med torn? Annars är väl filmen typ fransk… ok alltså.
Albion
2009-08-31
Inget extra, krystad och tillgjord handling, påfrestande gubbe, stilfull final. Betyget blir en 3;a
Bozze80
2008-08-08
Intressant med en film där ett par tofflor säger så mycket om filmen/karaktärerna...
film_Alex
2008-05-25
Väldigt bra dialoger och härlig humor, men samtidigt ett väldigt lågt tempo som gör filmen lidande. Jag hade gärna sett lite action för att få igång filmen lite extra, men å andra sidan så har filmen snyggt foto och bra skådespeleri... ganska svårt att väga upp ett betyg enligt mig.
(finnsinte)
2008-05-25
Kunde ej se hela, men det såg ut som en solklar fyra...
Shaun
2008-05-16
Femman är nära. Oerhört fin och känslosam film.
Visa äldre kommentarer »