Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Mannen som kunde tala med hästar


Annies dotter Grace blir påkörd av en lastbil när hon är ute och rider. Både flickan och hästen blir svårt skadade både fysiskt och psykiskt. Annie är beredd att testa vad som helst för att hjälpa sin dotter och hennes kära häst. Till slut träffar de en så kallad hästviskare, en man med annorlunda talanger.


Originaltitel The Horse Whisperer
Regissör Robert Redford
Manus Eric Roth, Richard LaGravenese
Genre Drama, Romantik, 90-tal
Skådespelare Robert Redford, Kristin Scott Thomas, Scarlett Johansson, Sam Neill, Dianne Wiest, Chris Cooper, Cherry Jones, Ty Hillman, Kate Bosworth, Jeanette Nolan
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6542
Filmnummer 1964

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2018-02-24
Helt ok!
Stygga-Vargen
2017-08-02
Astråkig.
okidoki
2017-01-29
Starkt berörande, bra insatser av Kristin och Scarlett. För långsam på slutet.
Krille80
2014-11-28
Regissören och skådespelaren Robert Redford tar med denna film en stor risk på det sättet att han tar väldigt god tid på sig att berätta denna historia. I nuläget tycker jag att han kommer undan med det men det är farligt nära att det blir lite segt och t.o.m. tråkigt. Av just den anledningen vet jag att jag inte kommer att se om denna film igen. 2+
Rele
2014-06-15
En bra film med duktiga skådespelare. Jag måste höja mitt tidigare betyg till en trea.
Tatty
2014-01-17
Längesen man såg den här filmen och blev glad att den dök upp på tv igår. Filmen är så bra, sorglig, spännande och stark! Grät i början när flickans olyckan med hästen hände och det var stark förmedlande från tjejen som var negativen och hästen, stackars häst. Men slutet är så stark och härlig. Blir tårögd över hur stark känslan är. Filmen säger något om att man INTE ska ge upp om man ens har sån styrka som mamman.
annihilat0r
2013-08-13
"The Horse Whisperer" är en finstämd historia som delar ut existentiella teman som döden, livet och kärleken. Även naturen har en stor plats, och den skildras så vackert. Robert Redford förgyllde denna upplevelse för mig, med en helt makalös karaktär. Så lågmäld och jordnära men samtidigt så innerligt djup. Jag vill krama honom, jag vill vara nära honom. Det är sällsynt sällan en karaktär gestaltas och framstår som så behaglig. Han är nära gränsen till att bli för behaglig, för fascinerande – för intressant. Vilket är något jag aldrig tidigare upplevt. Robert spelar helt enkelt nästan för bra. Dessutom är atmosfären okonstlat mysig och berättelsen farligt varm. Kontentan är att denna storfilm gärna hade fått vara längre än tre timmar, för min lilla del.
Invertedd
2013-03-17
Fin film med stabila skådespelarinsatser. Storheten kanske uteblir för mig som totalt är utanför den demografiska målgruppen. Häftiga vyer!
Frickadell
2011-07-04
Den här är och förblir en av de vackraste filmerna i historien. Punkt.

2011-06-17
Skådespelet imponerar inte alls. Jag har medvetet undvikit filmen fram till nu. Men den visade sig vara precis vad jag väntade mig. En smörig film som främst riktar sig mot unga hästtokiga tjejer. Med andra ord ingenting för mig.
Visa äldre kommentarer »