Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Mannen som räddade världen


Under några avgörande ögonblick i september 1983 höll Stanislav Petrov världens öde i sina händer. När larmet plötsligt gick vid ett sovjetiskt varningscenter för kärnvapenhot, Serpukhov-15, var det Stanislav som fick rapporten. Fem amerikanska kärnvapenmissiler tycktes vara på väg mot Sovjetunionen. I stället för att hämnas följde Stanislav sin magkänsla och bröt mot reglerna. Han övertygade de väpnade styrkorna att det var ett falskt alarm. Detta beslut räddade världen från ett förödande kärnvapenkrig. Tre decennier senare beger sig den bortglömda hjälten ut på en spektakulär resa i USA, där hans historiska gärning äntligen får den hedersutmärkning den förtjänar.


Originaltitel The Man Who Saved the World
Regissör Peter Anthony
Manus Peter Anthony
Genre 2010-tal, Dokumentär
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 69
Filmnummer 114645

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


amam
2015-11-20
Inte riktigt en dokumentär utan mer ett dokudrama som innehåller i stort sett enbart skådespelade scener. Inte speciellt bra heller, väldigt manipulativ och ofta löjlig även om jag inte tvivlar på att den faktamässigt stämmer. Svag tvåa, trots att jag är väldigt intresserad av kärnämnet.
Bengt_a
2015-11-08
Med tanke på att jag har denna man att tacka för mitt och mina barns liv får filmen en femma. Den är inte bara sevärd, utan även välgjord.
Sir_Lord
2015-10-31
Det historiska i denna dokumentär är helt otroligt! De lyckas även förmedla det med stor spänning. Dock avslutas det väldigt snabbt, jag skulle vilja se mer av efterdyningarna av denna situation. Sedan den moderna berättelsen känns bitvis lite för påklistrad även om den ger ett positivare avslut på berättelsen.
Rele
2015-10-08
En väldigt bra dokumentär. Stanislav har räddat oss alla och han är värd en femma. Dokumentären ger jag en fyra som betyg.