Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Människor möts och ljuv musik uppstår i hjärtat


På tåget från Köpenhamn befinner sig den unge studenten Hans Madsen. Han är på väg till sin fästmö Mithra, kallad av ett telegram i vilket Mithra meddelat att hon motvilligt låtit sig lägras av en annan man. Hans å sin sida har just lämnat sin älskarinna Evangeline, gift med den demoniske och våldsamme skådespelaren Sjalof Hansen. Många möten och komplikationer sker under resans gång.


Originaltitel Människor möts och ljuv musik uppstår i hjärtat
Alternativ titel Mennesker mødes og sød musik opstår i hjertet, People Meet and Sweet Music Fills the Heart
Regissör Henning Carlsen
Manus Poul Borum, Henning Carlsen
Genre 60-tal, Komedi
Skådespelare Harriet Andersson, Eva Dahlbeck, Preben Neergaard, Erik Wedersøe, Georg Rydeberg, Allan Edwall (röst), Lone Rode, Lotte Horne, Bent Christensen
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8
Filmnummer 69798

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer

Hompen
2018-09-06
Svag tvåa. Väldigt taffligt. Försöker att vara artsy, men det funkar dåligt.
HerrArne
2014-09-29
Förenar drömmens logik med en tilltalande lekfullhet. Svag fyra.
sirkurt
2011-08-13
Ojämn men rätt så kul och häftig, Väldigt experimentell trots att det knappt är någon egentlig handling utan bara mest olika situationer och sketcher blir det underhållande dessutom med en lysande Harriet Andersson i huvudrollen och andra bra skådespelare.
DanielMott
2009-05-05
Henning Carlsens film med den långa titeln, efter en fyrtiotalsroman av Jens August Schade, var den tredje i en rad dansk-svenska samproduktioner. Handlingen sammanfattas ganska väl av titeln och en kritiker skrev den passande rubriken "platt fall för porrfilmen med Harriet Andersson". Det känns onekligen lite märkligt att se en helnaken Andersson åma sig i en dammig filmadaption av en lika dammig roman och betyget kan inte bli mer än en tvåa. Se också: Svält, en betydligt bättre film, med Per Oscarsson i huvudrollen.