Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Mao's Last Dancer


Ett drama baserat på självbiografin av Li Cunxin. Vid 11 års ålder, handplockades Li från en fattig kinesisk by av Madame Maos kulturella delegater och fördes till Peking för att studera balett.


Originaltitel Mao's Last Dancer
Regissör Bruce Beresford
Manus Jan Sard
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Bruce Greenwood, Kyle MacLachlan, Amanda Schull, Joan Chen, Jack Thompson, Christopher Kirby, Aden Young, Penne Hackforth-Jones, Ferdinand Hoang, Alice Parkinson, Chi Cao, Camilla Vergotis
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 267
Filmnummer 78582

Recensioner

Skapad 2010-09-13 av TimBuckley
Dramaturgin som denna film bjuder på består både av ett förutsägbart stegrande berättargrepp såväl som av ett tydligt idealiserande av den så kallade amerikanska drömmen. Ett idealiserande s...   Läs mer »

Kommentarer


Muhammed
2014-10-28
Lite styltigt ibland men gillar man dans, so what =4.
larox
2012-07-22
Verklighetsbaserad film, vilket höjer värdet. Fantastiska dansscener och intressant innehåll, dock något för långdragen men sevärd i allra högsta grad. Rejäla kulturkrockar som ger filmen, rent innehållsmässigt, guldkant.
Keguri
2012-06-22
Jag fullkomligt älskade den.
choklatchip
2012-05-13
Dansen är fantastisk, men filmen är urusel. Stelt skådespeleri och tråkig förutsägbar historia utan hjärta. Filmen lämnar mig fullständigt oberörd och om det höjs ett ögonbryn så är det för att himla med ögonen åt diverse pinsamma tvära kast.
Gigi1943
2012-01-31
Åh, man sitter helt tagen när filmen klingar ut och får klart för sig att det är verklighetsbaserat - bravo - och man behöver inte tycka om balett (eller vara rädd för detta) för att bli fascinerad och rörd till tårar av de vackra scenerna. Varvat med den groteska komunistiska kulturen njuter man ännu mer av den västerländska friheten. Så vacker den var! Helt klart en femma!!!
divaad
2012-01-26
Åh, vad blödig man har blivit då!
ulpe01
2011-12-18
Filmtipset tyckte att jag borde ge denna film en fyra, och det kanske jag hade gjort om jag inte tyckt att det gick lite långsamt lite för ofta. I övrigt väldigt bra dans och gripande emellanåt.
WinDrop
2011-11-01
Jag gick och höll länge på den här filmen, men tillslut såg jag den. En mycket bra film, toppar upp till en femma, om det inte vore på huvudrollsinnehavarens engelska. Den är för bra, men det kan inte vara lätt att spela en kines, som inte ska kunna tala engelska. Rekommenderas!
Hedning
2011-08-05
Gripande och inte allt för västervriden.. fast det kändes som att den var på väg åt det hållet flera gånger.
KillerPutte
2011-07-06
(rek.4) Ruskigt snygg, speciellt scenerna som utspelar sig i kommunistiska Kina. Älskar alla detaljer, alla porträtt på Mao, uniformer och blå kepsar. Sedan blir det ju inte sämre av att filmen är verklighetsbaserad och dramatisk, den rycker verkligen tag i en och visst är det i slutet nära till gråt, och det skall säga är ett bra betyg då jag har riktigt svårt att skapa tårar över en film. Stark fyra!
Visa äldre kommentarer »