3.5
3.5
Marco Polo
En miniserie om utforskaren Marco Polo, mannen som försökte förena Europa och Kina genom att upprätta en handelsrutt.

Originaltitel | Marco Polo |
Regissör | Giuliano Montaldo |
Manus | David Butler, Vincenzo Labella |
Genre | Drama, Äventyr, Krig, Mini-serie, 80-tal, Biografi |
Skådespelare | Ken Marshall, Denholm Elliott, Tony Vogel, Anne Bancroft, John Gielgud, John Houseman, Burt Lancaster, Tony Lo Bianco, Leonard Nimoy, F Murray Abraham, David Warner, Sada Thompson, Ian McShane |
Miniserien börjar väldigt bra men sen blir den bara seg och tråkig och står och stampar på samma ställe hela tiden.
Börjar bra men det blir olidligt tråkigt när de når Kina.
Denna såg jag som liten pojk, kom ihåg att jag kunde drömma mig bort i denna. Ser den gärna igen om jag kunde få tag i den.
Precis sett den på dvd....men den versionen var 450 min. Alltså betydligt längre än 270 min, som tydligen är den Brasilianska förkortade versionen! Blev bättre och bättre ju längre den varade...men tidens tand har varit ganska hård och jag håller med om att Shogun faktiskt klarat tidsresan bättre.
lite som shogun-inte lika bra som jag mindes den. Sämre än shogun btw, det blir en svag 3. Helt enkelt åldrad och seg, men ändå OK- kanske mest pga sentimentalitetsvärdet?
Extremt bra mini-serie i TV. Måste helt enkelt komma på DVD snart.
Marco Polo filmen från 1982, var kan man hitta den? Vill så gärna se den igen, klart sevärd!
En helt suvverän tv serie. Snacka om nostalgi från ungdommen
Ah, nostalgi! Älskade denna miniserie när den gick på TV.
Det här är en av de bästa TV-serierna jag har sett genom åren. Den visades i svensk TV typ i mitten av 80-talet. Härligt äventyr med fin musik av mästaren Ennio Morricone och storslagna vyer från Mongoliet, Kina, Marocko och Italien. Sedan så är serien fullspäckad med bra skådisar. Hoppas verkligen att den släpps på DVD i framtiden, det är den värd.