Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Maria Larssons eviga ögonblick


Under 1900-talets första år vinner den unga arbetarkvinnan Maria en kamera på lotteri. Hon är gift med diversearbetaren Sigfrid Larsson som är en hårt arbetande familjeförsörjare, kvinnokarl och periodvis alkoholmissbrukare. Maria är också mor till en barnskara som till sist ska komma att rymma sju barn. Fotografen Sebastian Petersson, lär henne att fotografera och Maria kommer att se på världen och tillvaron med nya ögon.


Originaltitel Maria Larssons eviga ögonblick
Alternativ titel Maria Larsson's Everlasting Moment
Regissör Jan Troell
Manus Niklas Rådström
Genre Drama, 2000-tal, Biografi
Skådespelare Maria Heiskanen, Mikael Persbrandt, Jesper Christensen, Maria Lundqvist, Amanda Ooms, Claire Wikholm, Emil Jensen, Ghita Nørby, Antti Reini, Ann Petrén, Maria Kulle, Hans Alfredson, Livia Millhagen, Hans Henrik Clemensen, Callin Öhrvall
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3019
Filmnummer 57520

Recensioner

Skapad 2019-11-26 av crawler
Bara namnet: Jan Troell. Det klingar troligen mer av klassiskt svenskt filmhantverk än någon annan nu levande regissör, då den ena efter den andra av den forna skolans jättar har fallit. Efter Be...   Läs mer »

Kommentarer


Dele
2022-04-26
Jag uppskattar ju filmer med ambition att skildra det verkliga livet (och samhället) och när det är så här proffsigt genomfört så finns inte mycket att klaga på. Välspelat, välkomponerat, engagerande och en liten historielektion. Fint!
HerrNenne
2024-05-27
En himla massa elände men när det är vackert så är det väldigt vackert och jag älskar kamerans och fotografiernas kraft och önskar det hade varit mer av det. Hade gärna sett den vara än mer eskapistisk än biografisk.
Rai
2018-02-27
Den här filmen imponerade inte alls på mig tyvärr!!
Roswall
2017-09-27
Sevärd båda av historiska och estiska skäl.
RustyFilm
2016-12-10
Kameran har här en framträdande roll i filmens handling och det har den även i filmens utförande, fängslande foto. Och det är väl naturligt när Jan Troell står för både regi och manus. Persbrandt har en av huvudrollerna. Det som skitstövel, å det ligger ju bra till för honom. Tycker nog att det här blev en ganska så långtråkig filmupplevelse men en berättelse i en så här gammalmodig episk stil får man sig inte till livs så ofta. Så det är synd att klaga
Krantzylvania
2014-09-28
Snygg film, lite osammanhängande ibland. Malmö verkar vara en samlingsplats för människor,varenda svensk dialekt är representerad.
bobkatt
2014-07-06
trodde jag skulle tycka bättre om den. fint foto, fin kostym och sådär, men lyckades, trots tragik i överflöd, aldrig riktigt beröra mig.
Daesu
2014-01-12
Den vettigaste filmskaparen inom svensk film idag.
auragolf
2013-11-10
En mycket vacker och lyrisk film. Suveränt bra filmad och mycket bra berättad. Men som historia ganska ordinär, fast ordinär med en poetisk poäng.
Ve72
2013-10-18
Fint berättad film, önskar dock att den hade gjorts som en miniserie på 3 delar istället. Då hade det inte känts så segt utan istället blivit en bättre berättad historia. Precis som andra skriver blev jag inte engagerad tillräckligt och jag tror till viss del det har med berättarsättet att göra. Att Persbrandt i stort sett aldrig känns trovärdig gör ju självklart sitt till. Kan inte förstå varför man envisas med att sätta honom i roller där det krävs en bra och viktigt rollprestation, det fördärvar ju hela filmen! Ger den tyvärr bara en 2:a pga ovanstående minuspoäng.
Visa äldre kommentarer »