2.2

Maria Wern - Först när givaren är död

Mitt under upptakterna till Medeltidsveckan i Visby inträffar en mordbrand där den nära sjuttioåriga Frida antas ha omkommit i lågorna. När så ytterligare ett antal mord äger rum, leder spåren Maria Wern och poliskollegorna till en sommarstugby där alla känner alla - och där fyndet av dokument med latinska texter och svårbegripliga ritningar får polisen att oroa sig för att dåden faktiskt har att göra med själva firandet.

2021-07-12
Jag är så förbaskat trött på detta usla tema!
Filmen2009
2021-05-18
Nä fy för den lede. Det här kan nog vara den sämsta av samtliga filmer.
andmoreagain
2020-12-25
Hur fan går det här ihop? Varför ska det vara mode att göra tråkiga, stela och totalt onödiga dussindeckare? Ingen bryr sig!
Hanness
2016-08-22
Usel
Rele
2016-08-21
En dålig och seg Maria Wern film.
F-M-J
2015-06-15
Dussinrulle med skiftande skådespelsinsatser och Hollywood komplex där många bekanta ansikten dyker upp. Det har ju nästan blivit lite av en nationalkultur att plöja deckare i filmformat i Sverige, lika viktigt som pulvermoset till den grillade korven. Det hela har något väldigt lättillgängligt över sig, det smakar inte gott eller i filmens fall stimulerar till speciellt mycket, men på nått sätt vet du vad du får och behöver aldrig riktigt oroa dig för att det skall sticka ut utöver ens så kallade "comfort zone". Men personligen gillar jag inte pulvermos, så det får bli ett minus, om ändå ett starkt sånt, lite kryddat är det ju ändå på sina ställen.
Johan685
2014-11-06
Precis som förra filmen är det rörigt värre. Svårt att hänga med. Tråkigt.
MrsMustaine
2014-06-04
Otroligt rörig story, som bara blir mer och mer rörig ju längre in man kommer.
Zebulonm
2014-06-03
Ingen höjdare.....
Christofer
2014-06-02
Johannes Brost? Seriöst. Nuff said.