Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Marquis


I Bastiljen strax innan den franska revolutionen sitter Markis de Sade fången. Han sysselsätter sig med skrivande och konverserar med sitt missnöjda kön Colin. Runt om honom flödar det av korruption och perversioner. Fängelsechefen är masochist, fångvaktaren ber de Sade att sodomera honom och Juliette sitter fängslad för att vara gravid med kungens barn efter att ha blivit våldtagen. Alla karaktärer bär djurkostymer.


Originaltitel Marquis
Regissör Henri Xhonneux
Manus Roland Topor, Henri Xhonneux
Genre 80-tal, Animerad
Skådespelare François Marthouret (röst), Valérie Kling (röst), Michel Robin (röst), Isabelle Wolfe (röst), Vicky Messica (röst), Nathalie Juvet (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 35
Filmnummer 43764

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Biberkolben
2017-02-07
Fascinerande, rolig och obehaglig. Tummen upp!
TheJack
2012-05-13
Min bekantskap med de Sades skrivna ord sträcker sig än så länge inte längre än Justine, men den här filmen träffar helt rätt i ton och anda. Här finns den skruvade humorn som han använder för att föra fram sina idéer, förlöjligandet av auktoriteter, sviniga överklassare och dekadent sex. Att iscensätta det hela med masker föreställande djur är fint, och att låta de Sade föra dialog med sin egen penis är hur bra som helst, eftersom det blir ett roligt uttryck av kampen mellan rationalitet och djurisk drift som tycks vara central hos de Sade. Knappast lysande, men helt klart rolig och fett iscensatt.
Gordyal
2011-06-27
Grymt snygga masker! (7+/15)
zingan
2010-06-02
den mest skruvade film jag sett , och det säger inte lite ......
misterchips
2008-03-15
Historien om den fängslade Markis de Sade, hans munviga penis Colin och den franska revolutionen. Den går helt utanpå begrepp som bra eller dåligt, du har aldrig sett något liknande - och kommer aldrig att se igen ...