2.6

Mars & Avril

Berättar historien om en äldre musiker och hans instrumentskapare som båda blivit besatta av samma kvinna. Hon går med på att vara modell för deras nästa musikinstrument men försvinner i en virtuell värld på väg till Mars.

Originaltitel Mars et Avril
Regissör Martin Villeneuve
Manus Martin Villeneuve
Genre Drama, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Jacques Languirand, Caroline Dhavernas, Paul Ahmarani, Stéphane Demers

Ymir
2013-10-07
Fett minus för gubbsjukan.
iBoy
2013-09-30
Vilket otroligt underbart visuellt spektakel! Jag är hänförd och imponerad av vad det går att åstadkomma med lite kärlek till filmmediet. Det finns många riktigt intressanta delar och scener och detta känns verkligen som en film man kan se om och upptäck nya saker i varje gång. Sådant gillar vi! Men det finns en kvinnosyn som verkligen skaver och inte känns speciellt fräsch... och det är så jävla synd på en annars mycket bra film.
Taliah
2013-09-26
Herregud, kan filmskapare sluta framställa kvinnor som mystiskt poetiska väsen nån gång?? Börjar bli riktigt tröttsamt. Som vanligt är kvinnan med stort K också den enda kvinnliga karaktären i filmen, omgiven av en mängd geniala män med både personlighet och funktion utöver sitt kön. Helt ok visuellt, annars tunn story.